Leverkusen má historicky prvý titul už na dosah. Je to sen mnohých ľudí, hovorí Xhaka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen má historicky prvý titul už na dosah. Je to sen mnohých ľudí, hovorí Xhaka
Xhaka cíti šancu na historický úspech.
Xhaka cíti šancu na historický úspech.Profimedia
Futbalisti Bayeru Leverkusen využili zakopnutie Bayernu Mníchov a na čele nemeckej Bundesligy zvýšili svoj náskok už na priepastných 16 bodov. Farmaceuti uspeli 1:0 na pôde Unionu Berlín, ktorý hral od nadstaveného času prvého polčasu bez vylúčeného Robina Gosensa (29). Bavori prekvapivo prehrali 2:3 na pôde nováčika 1. FC Heidenheim.

Leverkusen môže získať svoj premiérový titul v histórii najvyššej nemeckej súťaže už budúci víkend. Mužstvu španielskeho trénera Xabiho Alonsa stačí zdolať na domácom ihrisku Werder Brémy. "Môj plán získať titul bol o niečo neskôr. Situácia je pre nás veľmi dobrá a možno budeme môcť v nedeľu oslavovať. Predtým nás však čaká Európska liga a na to sa musíme sústrediť," uviedol Xabi Alonso na tlačovej konferencii.

Union - Leverkusen 0:1

Suverén prebiehajúcej sezóny nenašiel premožiteľa v žiadnom z 28 duelov Bundesligy. Titul môže získať aj deň pred duelom s Brémami, ak Mníchovčania nezvíťazia nad Kolínom nad Rýnom. "Mali by sme sa všetci hanbiť. Mali by sme zabezpečiť, aby sme dôstojnejšie reprezentovali logo Bayernu," povedal Max Eberl, člen predstavenstva Bayernu pre agentúru DPA. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V Heidenheime odohral svoj 700. duel za Bayern ofenzívny univerzál Thomas Müller. Viac stretnutí v histórii klubu má na konte iba bývalý brankár Sepp Maier (709). "Všetci zainteresovaní si uvedomujú, že sa nenachádzame v najlepšom období. Mali sme rovnaký počet príležitostí ako Heidenheim, ale súper napokon duel otočil a my sme už nedokázali streliť žiadny gól," poznamenal Müller.

Leverkusen je krok od ukončenia jedenásťročnej nadvlády Bayernu. Víťazstvom na pôde Unionu vyrovnal ligový rekord Bayernu z ročníka 2013/14, keď Bavori neprehrali v 28 zápasoch sezóny. "Musíme si uvedomiť, že od tohto dňa môžeme hovoriť o titule. Môžeme sa zapísať do histórie, čo je sen mnohých ľudí," povedal stredopoliar Granit Xhaka. Jeho mužstvo v aktuálnej sezóne ešte nepozná pocit súťažnej prehry - na všetkých frontoch nepadlo už 41-krát v rade.