Bundesliga pozná prvého zostupujúceho, lúči sa Darmstadt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bundesliga pozná prvého zostupujúceho, lúči sa Darmstadt

Darmstadt po štvrtý raz v histórii vypadáva z Bundesligy.
Darmstadt po štvrtý raz v histórii vypadáva z Bundesligy.AFP
Darmstadt prehral v 31. kole Bundesligy s Heidenheimom 0:1, čím oficiálne potvrdil svoj zostup do druhej ligy. Na barážovú priečku stráca tri kolá pred koncom 11 bodov. Jediný gól zápasu strelil rakúsky útočník Nikola Dovedan (29), ktorý skóroval už v druhom zápase po sebe.

Darmstadt - Heidenheim 0:1

Hráči Darmstadtu nastupovali do domáceho zápasu s vedomím, že ak nevyhrajú, definitívne spečatia svoj zostup do druhej ligy. V predchádzajúcom kole však prvýkrát od októbra minulého roka potešili svojich fanúšikov aspoň výhrou na pôde Kolína. O ďalší triumf sa chceli pokúsiť proti Heidenheimu, ktorý sa veľmi trápi, o čom svedčia len dve víťazstvá v tomto kalendárnom roku.

Tréner Darmstadtu Torsten Lieberknecht vytvoril pred dvoma týždňami bundesligový rekord - prehra 0:1 s Freiburgom bola jeho 22. zápasom bez víťazstva. Negatívnu sériu ukončil spomínaným triumfom v Kolíne. Klub už z najvyššej nemeckej súťaže zostúpil v rokoch 1979, 1982 a 2017.

Bundesligová tabuľka.
Bundesligová tabuľka.Flashscore

Heidenheim potrebuje na definitívu už iba bod. Mönchengladbach aj Union stále bojujú o udržanie sa v najvyššej súťaži. Berlínčania nevyhrali už päť zápasov a od baráže majú náskok dvoch bodov, rovnaký počet delí aj Berov Bochum. Čakanie na trojbodový zápis v podobe Borussie je o dva strety kratšie. V tabuľke má o dva body viac. 

Nedeľný program 31. kola Bundesligy:

Mönchengladbach - Union Berlín 0:0

Mainz - Kolín 1:1