Žiadna krivda, povedal Nagelsmann po odmietnutí Bayernu. Rozhodla spolupráca s Völlerom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žiadna krivda, povedal Nagelsmann po odmietnutí Bayernu. Rozhodla spolupráca s Völlerom

Julian Nagelsmann si spoluprácu s Rudim Völlerom užíva.
Julian Nagelsmann si spoluprácu s Rudim Völlerom užíva.Profimedia
Keď Julian Nagelsmann (36) v marci 2023 opúšťal Bayern, stal sa z toho vysoko medializovaný prípad. Nemecký tréner sa o svojom odvolaní dozvedel z médií a jeho odchod tak sprevádzala trpká pachuť. Keď po roku dostal od Bayernu novú ponuku, aby prevzal kormidlo po odchádzajúcom Thomasovi Tuchelovi (50), odmietol. V rozhovore pre televíznu stanicu MagentaTV však povedal, že necíti žiadnu krivdu.

Pred niekoľkými dňami stále iba 36-ročný tréner ukončil všetky špekulácie a rozhodol sa predĺžiť zmluvu s nemeckou reprezentáciou. Do Mníchova tak vyslal jasný odkaz. "Na návrat je ešte príliš skoro."

V Bayerne sa počas roka vymenilo vedenie a nový športový riaditeľ Max Eberl dúfal, že sa mu podarí mladého kormidelníka presvedčiť, aby sa vrátil. Ani jemu sa to však nepodarilo. Po stretnutí uviedol, že Nagelsmann sa stále "cíti veľmi ukrivdený" udalosťami z minulého roka.

Bývalý lodivod Hoffenheimu však frustráciu vylúčil. Namiesto toho ponúkol dôvod, ktorý ho viedol k odmietnutiu Bayernu. 

"Keď som sa stal profesionálnym trénerom, bolo mi jasné, že v určitom momente dostanem výpoveď," nechal sa počuť. "S tým jednoducho musíte počítať. Je normálne, že niekto, koho vyhodia, chce inú prácu. V hĺbke duše nemám žiadnu bolesť, len som chcel pokračovať v práci s Nemeckým futbalovým zväzom."

Na predĺženie Nagelsmannovej zmluvy s nemeckou reprezentáciou mal vplyv aj Rudi Völler, hlavný muž zodpovedný za športové záležitosti v Nationalelf.

"Je mojím veľkým podporovateľom. Často za mňa bojoval, často mi volal," opísal veľmi blízky vzťah so 64-ročným funkcionárom. "Samozrejme, je to človek s veľkými skúsenosťami. Je jednoducho akýmsi otcom celého nášho trénerského tímu," nevedel si ho Nagelsmann vynachváliť.