Leverkusen pokračuje v neporaziteľnosti, Kane vystrieľal výhru 400. gólom v kariére

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen pokračuje v neporaziteľnosti, Kane vystrieľal výhru 400. gólom v kariére

Aktualizované
Bayern porazil Frankfurt po dvoch góloch Kanea.
Bayern porazil Frankfurt po dvoch góloch Kanea.AFP
Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v 31. kole nemeckej Bundesligy na domácej pôde proti Eintrachtu Frankfurt 2:1 vďaka dvom gólom Harryho Kanea (30), čím si upevnili druhú priečku. Priamy súboj o pozíciu v TOP 4 zviedli hráči Lipska a Dortmundu. Farmaceuti takmer prišli o svoju neporaziteľnosť, nakoniec ju dokázali natiahnuť na číslo 46.

Leverkusen - Stuttgart 2:2

Už istý majster bojujúci o historické rekordy mierne pozmenil základnú zostavu. Len na lavičke sedela ofenzívna opora Wirtz, strelec Boniface či Hincapie. Pre trest za žlté karty chýbal dispečer stredu poľa Xhaka. Dokonale to takmer využil Stuttgart. Po prehre v Brémach mal na dosah cenný triumf vďaka dvom gólom v priebehu desiatich minút po zmene strán. Presadili sa Fuhrich a po ňom Undav

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Zverenci Xabiho Alonsa tak boli na pokraji prvej prehry v sezóne. Impulz im krátko po hodine hry vlial do žíl Adli. V nadstavenom čase, ktorý sa už stáva akýmsi symbolom Bayeru, vyrovnal v siedmej minúte Andrich. V rovnakom čase zachraňoval pred týždňom bod s Dortmundom Stanišič. Neporaziteľnosť domácich naprieč všetkými súťažami pokračuje aj po 46. zápase. Zároveň to bol ich pätnásty gól v nadstavení. 

Bayern Mníchov - Frankfurt 2:1

Tréner Thomas Tuchel postavil druhú najstaršiu jedenástku Bavorov v histórii Bundesligy s vekovým priemerom 30 rokov a 189 dní (staršia bola iba základná zostava proti Duisburgu v marci 2006 - 30 rokov a 224 dní). Mníchovčania stavili na skúsenosti, triumf im vystrieľal najlepší strelec. 

Harry Kane sa presadil proti 16 zo 17 tímov, ktorým čelil v jednej ligovej sezóne, čím sa pripojil k existujúcej dvojici Gerd Müller a Robert Lewandowski. Anglický kanonier prv skóroval po prihrávke Konrada Laimera a následne z penalty, čo znamenalo, že v kariére nastrieľal už 400 gólov za klub a reprezentáciu.

Semifinalista Ligy majstrov si poistil druhé miesto, keď vedie o šesť bodov pred tretím Stuttgartom - ten čaká neskorší súboj s Leverkusenom. Eintracht zostal na šiestej priečke - ak si ju udrží, kvalifikuje sa do Konferenčnej ligy.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Lipsko - Dortmund 4:1

Skóre priameho súboja o štvrté miesto otváral Jadon Sancho, avšak bol to Loïs Openda, kto strelil vo svojej debutovej sezóne v Bundeslige už 24. gól. Len dvaja hráči ich dali v rovnakom scenári viac - Uwe Seeler (1963/64 - 30 gólov) a Harry Kane (momentálne 35) v aktuálnej sezóne. 

Výsledok otočil Benjamin Šeško, po tom, čo mu prihrával práve Openda. Táto dvojica sa stala prvou od hviezdneho dua Marco Reus & Pierre-Emerick Aubameyang (február 2015, paradoxne vo farbách BVB), ktorá skórovala v štyroch bundesligových stretnutiach po sebe. Aby toho nebolo málo, Openda asistoval aj na tretí zásah v podaní Mohameda Simakana.

Borussia bola v koncovke bezzubá. Pri pohľade na tabuľku to znamená, že vďaka výhre si Lipsko upevnilo štvrté miesto zabezpečujúce Ligu majstrov práve pred piatym Dortmundom už o päť bodov. Do konca zostávajú tri kolá.

Ďalšie výsledky: 

Augsburg - Werder Brémy 0:3

Freiburg - Wolfsburg 1:2