EURO s Rakúskom a potom do Bayernu? Rangnick má byť favoritom za Tuchela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
EURO s Rakúskom a potom do Bayernu? Rangnick má byť favoritom za Tuchela
Ralf Rangnick mal byť favoritom na post nového trénera Bayernu Mníchov.
Ralf Rangnick mal byť favoritom na post nového trénera Bayernu Mníchov.Profimedia
Zdá sa, že na obzore je ďalší zlom v zdanlivo nekonečnej ságe nového trénera Bayernu Mníchov. Po neúspechu v prípade Xabiho Alonsa (42) a Juliana Nagelsmanna (36) je teraz Ralf Rangnick (65) favoritom v doteraz neúspešnom hľadaní nástupcu Thomasa Tuchela v mníchovskom klube, informuje Münchner Merkur.

Aj podľa rakúskeho denníka Kurier je skúsený tréner preferovaným kandidátom v Bavorsku. Okrem toho sa očakáva, že Bayern bude čoskoro rokovať s rakúskym zväzom o uvoľnení šéfa národného A-tímu. Ako najpravdepodobnejšia sa javí možnosť, že Rangnick pôjde po tohtoročných majstrovstvách Európy za novou výzvou.

Podľa denníka Münchner Merkur stačí, aby povedal "áno" a stane sa Tuchelovým nástupcom. V hre je aj Roberto De Zerbi z Brightonu, ale ten je pre vedenie len záložnou možnosťou. K dohode medzi všetkými stranami by malo dôjsť tento týždeň.

Generálny riaditeľ Bayernu Max Eberl minulý víkend oznámil, že klub je pri hľadaní nového trénera na cieľovej rovinke. Už predtým členovia klubu opakovane zdôrazňovali, že nového kľúčového muža by radi predstavili pri A-tíme v apríli.

Samotný Rangnick sa však začiatkom tohto mesiaca vyjadril odmietavo. Na otázku, či už hovoril s predstaviteľmi Bayernu, dlhoročný bundesligový tréner na mediálnom podujatí v Düsseldorfe odpovedal: "Nie, prečo by som mal? Cítim sa v rakúskej reprezentácii dobre. Mám zmluvu do roku 2026. Naša spoločná cesta bude pokračovať aj po Eure."

Stretnutie, na ktorom sa Rangnick prvýkrát stretol s generálnym riaditeľom Eberlom a športovým riaditeľom Christophom Freundom, sa malo uskutočniť už pred niekoľkými týždňami.