Kane verí, že prekoná Lewandowského rekord. Potrebuje na to šesť gólov v troch zápasoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane verí, že prekoná Lewandowského rekord. Potrebuje na to šesť gólov v troch zápasoch

Kane v sobotu dvakrát skóroval proti Eintrachtu Frankfurt.
Kane v sobotu dvakrát skóroval proti Eintrachtu Frankfurt.AFP
Anglický útočník Harry Kane (30), ktorý strelil oba zásahy Bayernu Mníchov pri sobotňajšom domácom víťazstve 2:1 nad Eintrachtom Frankfurt, povedal, že verí, že môže prekonať bundesligový rekord v počte strelených gólov v jednej sezóne. Súčasným rekordérom je Robert Lewandowski (35) so 41 gólmi, Kane ich má na konte momentálne 35.

Bayern Mníchov - Frankfurt 2:1

Kane pôsobí v Nemecku prvú sezónu, v 31 zápasoch strelil už 35 ligových gólov. Chýba mu šesť zásahov, aby vyrovnal rekord Lewandowského, ktorý ich v sezóne 2020/21 dal 41. "Je to možné, ale samozrejme, musím ešte pridať," uviedol Kane, ktorý má na prinajmenšom vyrovnanie rekordu tri duely.

"Budúci týždeň musím streliť niekoľko gólov. Je to blízko, mám to na dosah. Samozrejme, závisí to od posledných zápasov. Bolo pekné, že som pridal pár gólov aj proti Frankfurtu a pomohol som tímu k víťazstvu," nestráca sebavedomie anglický kanonier.

V sobotňajšom stretnutí Kane najprv využil skvelú prihrávku stredopoliara Konrada Laimera a po deviatich minútach poslal Bayern do vedenia, v druhom polčase sa presadil z penalty. V tejto bundesligovej sezóne skóroval kapitán anglickej reprezentácie proti 16 zo 17 tímov, na uzde ho udržala len obrana Freiburgu.

Bývalý útočník Tottenhamu má na konte 42 gólov naprieč všetkými súťažami, čo je jeho najlepší výsledok v jednej sezóne. Najbližší súboj odohrá v utorok proti Realu Madrid v semifinále Ligy majstrov na domácej pôde.

"Dúfam, že si sebavedomie zoberiem aj do utorkového zápasu. Potrebujeme zopakovať výkon, ktorý sme podali proti Arsenalu vo štvrťfinále - skôr budeme musieť byť ešte lepší," verí rodák z Londýna a dodáva: "Real Madrid je skvelý tím, klub má v tejto súťaži skvelú históriu."

Pre Kanea to bude vôbec prvé semifinálové meranie síl v Lige majstrov. V sezóne 2018/19 ho vynechal v drese Tottenhamu pre zranenie, vrátil sa až na finále. Spurs v ňom prehrali s Liverpoolom 0:2.