Kaneov jubilejný gól na výhru nestačil. Bayernu to proti Leverkusenu pod Alonsom nejde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kaneov jubilejný gól na výhru nestačil. Bayernu to proti Leverkusenu pod Alonsom nejde

Thomas Tuchel prišiel so svojimi zverencami proti Leverkusenu dvakrát o vedenie.
Thomas Tuchel prišiel so svojimi zverencami proti Leverkusenu dvakrát o vedenie. Profimedia
V predohrávke 4. kola Bundesligy pricestovali futbalisti Bayeru Leverkusen do Allianz Arény bojovať s domácim Bayernom Mníchov o prvé miesto v tabuľke. Po záverečnom hvizde si rozdelili bod. Xabi Alonso (41) po príchode na lavičku "Farmaceutov" proti Mníchovčanom ešte v dvoch dueloch neprehral.

Bayern Mníchov - Bayer Leverkusen 2:2

Zaujímavý súboj prvého s druhým priniesol piatok v Bundeslige. Ako Bayern, tak i Bayer svoje úvodné tri súboje zvládol k spokojnosti. A zverenci Xabiho Alonsa si na mníchovský celok veria, keďže v predchádzajúcom meraní síl dokázali zvíťaziť. Lenže už v siedmej minúte sa ozvala najväčšia zbraň domácich. Presnou hlavičkou otvoril skóre Kane. Bol to jeho pätnásty presný zásah hlavou. Z piatich najlepších európskych súťaží nemá od sezóny 2021/22 touto časťou tela na konte žiadny iný futbalista viac gólov. Druhý je Osimhen so štrnástimi. 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Zároveň to bol pre 30-ročného kanoniera štvrtý zásah vo štvrtom vystúpení v drese Bayernu. V prvých štyroch kolách sa naposledy podarilo presadiť Miroslavovi Klosemu v roku 2007. Kane sa radoval z jubilejného 300. gólu. Potreboval na to 505 zápasov. Bayern dlho neviedol, pretože v 24. minúte sa k priamemu kopu postavil Grimaldo a opäť ukázal svoju silnú stránku. Od štartu ročníka 22/23 to bol jeho tretí úspešný priamy kop, z ktorého skóroval. Leverkusen čakal na podobného "špecialistu" od 2019. 

Allianz Aréna sledovala zaujímavý a napínavý súboj. V 85. minúte rozjasal tribúny Goretzka. Do ideálnej pozície pred bránu mu nabíjal striedajúci Tel. Keď už sa zdalo, že obhajca bundesligového titulu bude pokračovať vo víťaznej sérii, prišla štvrtá nadstavená minúta a faul Daviesa na Hofmanna. Arbiter po kontrole VAR-om ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Palacios a vyrovnal. V predchádzajúcom vzájomnom dueli premenil dva pokutové kopy a zariadil tri body, tentoraz bod.

Neúplná tabuľka Bundesligy
Neúplná tabuľka BundesligyFlashscore