Koniec pretekov o titul? Samozrejme, už je to jasné, vraví Tuchel po prehre s Borussiou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec pretekov o titul? Samozrejme, už je to jasné, vraví Tuchel po prehre s Borussiou
Strata Bayernu na lídra Bundesligy je opäť väčšia.
Strata Bayernu na lídra Bundesligy je opäť väčšia.AFP
Futbalistom Bayernu Mníchov sa vzdialila obhajoba titulu v nemeckej Bundeslige. V sobotnom domácom šlágri podľahli Borussii Dortmund a sedem kôl pred koncom súťaže zaostávajú za vedúcim Bayerom Leverkusen už o 13 bodov. Dortmund triumfoval v mníchovskej Allianz Arene prvýkrát po 10 rokoch.

Skóre duelu otvoril už v 10. minúte Adeyemi, ktorý si spracoval prihrávku od Brandta a vystrelil na vzdialenejšiu žrď. Brankár Ulreich sa síce lopty dotkol, ale nedokázal ju vyraziť mimo bránu. Sedem minút pred koncom riadneho hracieho času sa hostia dostali do dvojgólového vedenia zásluhou Ryersona, jeho strela zapadla do vzdialenejšieho dolného rohu brány.

V 89. minúte anglický kanonier Kane hlavičkou znížil, hlavný rozhodca však po porade s VAR gól neuznal pre ofsajd. Bayern tak utrpel piatu ligovú prehru v sezóne a všetko nasvedčuje tomu, že premiérovo po 12 rokoch nezíska majstrovský titul. 

Bayern - Dortmund 0:2

Domáci tréner po šlágri s Borussiou pre klubový web uviedol: "Sme veľmi sklamaní z toho, ako sme hrali. Mám pocit, že sme na ihrisko v žiadnej fáze nepriniesli potrebnú energiu. Neurobili sme dostatočné penzum práce, ktoré je potrebné na dosiahnutie úspechu. V kľúčových momentoch sme nemali ani šťastie."

Následne Tuchel pokračoval v hodnotení: "Celkovo to od nás nebol výkon na vysokej úrovni. Bol to priemerný zápas a my sme sa mu prispôsobili. Chýbalo nám tempo a vášeň. Jednoducho to nestačilo. Mysleli sme si, že takýto duel už neuvidíme. Mali sme v hlave niečo úplne iné, ale na ihrisko sme to nepriniesli."

Kouč Bavorov potom poslal gratuláciu Leverkusenu. Na otázku, či sa preteky o titul skončili, odpovedal: "Samozrejme, už je to jasné." Obranca Kimmich bol rozhorčený a verejne kritizoval svoj tím: "Zaujímalo by ma, ako môžeme v takomto zápase podať takýto výkon. Je to úplne nepochopiteľné. V druhom polčase ste mali pocit, že o nič nejde, bolo to ako priateľský zápas. Musíme ísť domov a spýtať sa sami seba."

Dortmund vyhral v Mníchove prvýkrát po 3 641 dňoch. Matts Hummels odohral v poradí 29. derby týchto dvoch oponentov, čím prekonal klubovú legendu Michaela Zorca. 

"Bol to skvelý tímový výkon. Nedovolili sme súperovi, aby bol lepší. Ako tím sme dobre spolupracovali v obrane. Bolo dôležité, že sme tu predviedli takýto zápas. Dokázali sme, že hráme poriadny futbal a že sa dokážeme postaviť aj proti špičkovým tímom," povedal nový rekordér.