Kúzlo Xabiho Alonsa pokračuje, v súboji kanonierov úradoval Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kúzlo Xabiho Alonsa pokračuje, v súboji kanonierov úradoval Kane

Aktualizované
Kane je v novom drese nezastaviteľný.
Kane je v novom drese nezastaviteľný.Profimedia
Leverkusen zvíťazil v 15. kole nemeckej Bundesligy nad Frankfurtom a potvrdil pozíciu lídra tabuľky. Tri body má aj Freiburg. Šlágrom kola bol večerný duel Bayernu so Stuttgartom, ktorý ovládol mníchovský celok.

Leverkusen - Frankfurt 3:0

Skóre otvoril už po štvrťhodine hry Victor Boniface, ktorý zaznamenal svoj deviaty gól v sezóne, na konte má aj sedem asistencií. Leverkusen v tejto sezóne neprehral ani jeden z 24 súťažných zápasov (21 víťazstiev, 3 remízy). V nemeckom profesionálnom futbale mal rovnako dlhú sériu neporaziteľnosti na začiatku sezóny (24 stretnutí) len Hamburg v ročníku 1982/83. Xabiho zverenci získali tri body po dvoch remízach. 

Frankfurtu sa naopak nedarí, od 9. novembra triumfoval vo všetkých súťažiach len raz, paradoxne proti Bayernu.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Bayern - Stuttgart 3:0

Hlavný ťahák futbalového víkendu v Nemecku bol aj súbojom dvoch najlepších strelcov súťaže. Harry Kane a Serhou Guirassy sú hlavnými ofenzívnymi zbraňami svojich tímov, hosťujúci zakončovateľ sa však tentokrát strelecky odmlčal.

O slovo sa tak prihlásil Angličan, a to už po dvoch minútach hracieho času. Prihrával mu Leroy Sané, ktorý zaznamenal svoju 16. priamu gólovu účasť v tejto sezóne Bundesligy (8 gólov, 8 asistencií), čím si vytvoril nový osobný rekord v rámci jedného ročníka v súťaži. Kane skóroval aj v úvode druhého dejstva a na konte má už 20 presných zásahov. Ide tak o prvého hráča, ktorému sa to v najlepších piatich európskych ligách v tomto ročníku podarilo.

Bayern skóroval aj vo svojom 64. ligovom domácom stretnutí v rade, čím vyrovnal vlastný rekord BL - Bavorom sa rovnaká séria naposledy podarila v rokoch 1970 až 1974. Mužstvo stráca na prvý Leverkusen štyri body, má však zápas k dobru.

Ďalší výsledok:

Freiburg - Kolín 2:0