Leverkusen otáčal v Lipsku, Bero si otvoril v Bundeslige strelecký účet a rozhodol o výhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen otáčal v Lipsku, Bero si otvoril v Bundeslige strelecký účet a rozhodol o výhre

Aktualizované
Bero sa po najvyššej slovenskej, tureckej a holandskej súťaži presadil aj medzi nemeckou elitou.
Bero sa po najvyššej slovenskej, tureckej a holandskej súťaži presadil aj medzi nemeckou elitou.Profimedia
Slovenský stredopoliar Matúš Bero (28) si v 18. kole nemeckej Bundesligy otvoril strelecký účet vo farbách Bochumu, keď jedinou trefou duelu rozhodol o víťazstve nad Stuttgartom 1:0. Aktuálny líder sa nadrel na tri body v Lipsku, kde musel v nadstavenom čase otáčať na konečných 3:2.

Bochum - Stuttgart 1:0

Pre 28-ročného rodáka z Ilavy to bol 11. ligový meranie síl vo farbách VfL po letnom príchode, jeho čas prišiel v 50. minúte. Bero sa presadil v súťažnom zápase prvý raz od 16. apríla, keď skóroval ešte v drese holandského Vitesse.

Bochum sa v tabuľke posunul na 12. miesto a vzdialil sa od zóny zostupu na deväť bodov. Naopak, tretí Stuttgart prehral tretí zo štyroch ostatných súbojov a na lídra z Leverkusenu, ktorý má k dobru dohrávku, stráca už 11 bodov.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Kolín - Dortmund 0:4

Donyell Malen strelil úvodný a tretí gól v súboji proti Kolínu nad Rýnom, čím si pripísal druhý dvojgólový zápis v 70. vystúpení za Borussiu v Bundeslige. Jadon Sancho vo svojom druhom stretnutí za Dortmund po príchode na hosťovanie z Manchestru United získal penaltu, ktorou Niclas Füllkrug zvýšil na 2:0.

BVB sa v tabuľke dotiahol o bod za už spomínaný Stuttgart, na druhej strane zostáva Kolín na predoslednej 17. priečke po tom, čo nezaznamenal triumf už v piatom dueli po sebe.

Lipsko - Leverkusen 2:3

Hostia dvakrát prehrávali. Najskôr po zásahu Simonsa v siedmej minúte. Naň dokázal zareagovať krátko po zmene strán Tella, ale už o pár minút neskôr Lipsko opäť viedlo. Zverenci Xabiho Alonsa však opäť ukázali obrovskú nezlomnosť a túžbu po titule, keď po hodine hry vyrovnal Tah a v nadstavenom čase dokonal obrat Hincapie. Leverkusen neprehral v ostatných 27 dueloch naprieč všetkými súťažami (24-3-0). Z bundesligistov ťahal dlhšiu sériu iba Bayern (32 zápasov od 2019 do 2020).

Ďalšie výsledky:

Darmstadt - Frankfurt 2:2

Freiburg - Hoffenheim 3:2

Heidenheim - Wolfsburg 1:1