Mainz oskalpoval lídra Bundesligy, Dortmund na prvom mieste tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mainz oskalpoval lídra Bundesligy, Dortmund na prvom mieste tabuľky

Aktualizované
Dortmund je novou nemeckou jednotkou.
Dortmund je novou nemeckou jednotkou.Profimedia
Tesne pred uzavretím tretej desiatky ligových kôl najvyššej nemeckej súťaže pricestoval do Mainzu líder z Mníchova, ktorý však u svojho súpera nepochodil. Z Berlína si vďaka hetrikovému predstaveniu Marvina Duckscha (29) vezie Werder všetky tri body. Zaváhanie Mníchovčanov využila Borussia Dortmund, ktorá sfúkla Frankfurt a vedie ligu.

Bochum - Wolfsburg 1:5 (0:3)

Góly: 69. Broschinski - 10. a 56. Svanberg, 21. Kaminski, 33. Wimmer, 77. Waldschmidt

Vonovia Ruhrstadion hostil duel celkov nachádzajúcich sa v blízkosti zón, na ktoré sa v tabuľke upriamuje pozornosť. Kým domáci sa chceli vyhnúť tej zostupovej, zámerom hostí bolo priblížiť sa k priečkam zaručujúcim pohárovú Európu. Wolfsburg rázne vykročil k naplneniu svojej ambície už v prvej polovici stretnutia, pred prestávkou viedol 3:0. Počas nasledujúceho polčasu svoj náskok ešte o niečo skrášlil a po troch dueloch bez výhry si pripísal plný bodový zisk.

Hertha Berlín - Werder Brémy 2:4 (0:2)

Góly: 68. Ngankam, 77. Lukebakio (pen.) - 6. 27. a 51. Ducksch, 63. Weiser

Werder zavítal na ihrisko poslednému tímu nemeckej najvyššej súťaže, v úmysle mal vzdialiť sa pásmu zostupu. Starať sa o to začal Marvin Ducksch, ktorý v 51. minúte mal na svojom konte hetrik. Práve jeho posledný zásah sa ukázal ako zlomový a pre hostí znamenal tri cenné body.

Hoffenheim - FC Kolín 1:3 (0:2)

Góly: 90+4. Dolberg - 18. Kainz, 39. Selke, 90+2. Thielmann

Kolínčania si pred zápasom museli dávať pozor na aktuálnu športovú formu svojho protivníka, ktorý z ostatných štyroch predstavení vyťažil až 10 bodov a v prípade víťazstva by sa bodovo dotiahol práve na "capkov". Meranie síl ale prinieslo odlišný scenár, ten hosťom priniesol úspešný zápis a priblíženie sa k bezpečnému stredu tabuľky.

Štatistiky duelu v Hoffenheime
Štatistiky duelu v HoffenheimeFlashscore

Mainz - Bayern Mníchov 3:1 (0:1)

Góly: 65. Ajorque, 73. Barreiro, 79. Martin - 29. Mané

Po vypadnutí z Ligy majstrov čakal na Bavorov oponent, ktorý neprehral už deväť duelov v rade. Posledná prehra Mainzu sa datuje k 4. februáru. Hostitelia nemali v úmysle túto šnúru pretrhnúť, favorita sa nezľakli, na svoje konto si pridali skalp lídra Bundesligy a sériu bez prehry natiahli na číslo 10. Mníchovčanov môže okrem výsledky mrzieť aj strata Alphonsa Daviesa. Kanaďan bol v 9. minúte nútený striedať pre problémy zo zadným stehenným svalom.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0 (3:0)

Góly: 19. Bellingham, 24. a 66. Malen, 41. Hummels

Hráči Borussie nastupovali do zápasu s Frankfurtom s vedomím, že víťazstvo im prinesie vytúžené prvé miesto v súťaži o bod pred Bayernom. Motivácia domácich bola viditeľná od úvodných minút a po prvom polčase viedli už o tri góly. V druhom dejstve pečatil skóre svojím druhým zásahom Donyell Malen a v Dortmunde sa mohlo začať oslavovať.