Majstrovské oslavy oddialené, Bayern zdolal Kolín. Leverkusen potrebuje tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Majstrovské oslavy oddialené, Bayern zdolal Kolín. Leverkusen potrebuje tri body
Bayern zvládol súboj s Kolínom.
Bayern zvládol súboj s Kolínom.AFP
Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v sobotňajšom zápase 29. kola nemeckej Bundesligy nad 1. FC Kolín 2:0 a oddialili majstrovské oslavy Bayeru Leverkusen. Za lídrom zaostávajú priebežne o 13 bodov. Farmaceuti môžu spečatiť zisk svojho prvého titulu už v nedeľu v prípade triumfu nad Brémami.

Bayern Mníchov - Kolín 2:0

Bavorov poslal v 65. minúte do vedenia Raphael Guerreiro, víťazstvo spečatil v nadstavenom čase Thomas Müller. Mníchovský klub si napravil chuť po dvoch ligových prehrách, po ktorých nasledovala remíza 2:2 na ihrisku Arsenalu v úvodnom dueli štvrťfinále Ligy majstrov.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Zápas nedohral Kingsley Coman, krídelník Bayernu musel striedať v 50. minúte. Francúzskeho reprezentanta vyniesli z trávnika v bolestiach na nosidlách, držal si pritom pravé slabiny. Jeho štart v stredajšom odvetnom súboji s Gunners je podľa tak otázny.

Mönchengladbach – Dortmund 1:2

Oba góly hostí strelil v prvom polčase Marcel Sabitzer. V Bundeslige sa dvakrát v jednom strete presadil premiérovo od októbra 2018. V tejto sezóne má na konte štyri presné zásahy. Do základnej zostavy Dortmundu sa vrátil Sebastien Haller. Útočník Pobrežia Slonoviny nastúpil za vestfálsky klub od začiatku prvýkrát od triumfu na Africkom pohári národov.

Jeho comeback však trval iba osem minút, po faule Nica Elvediho si vykrútil ľavú nohu a musel hneď v úvode striedať. Rozsah zranenia nebol bezprostredne známy. Haller má na zdravotné problémy smolu, po prvenstve na APN dlho pauzoval pre zranenie členka. Od návratu nastupoval v Bundeslige za Dortmund iba v záveroch zápasov.

Bochum – Heidenheim 1:1

Slovenský stredopoliar Matúš Bero hral za domácich do 72. minúty. V 58. minúte bol potrestaný žltou kartou. O oba góly sa postaral jeho spoluhráč obranca Keven Schlotterbeck, najprv si dal v 81. minúte vlastný a následnej v záverečnej minúte riadneho hracieho času namieril do správnej siete.

Neúplná tabuľka Bundesligy.
Neúplná tabuľka Bundesligy.Flashscore

Bundesliga - 29. kolo:

Mainz – Hoffenheim 4:1

Lipsko – Wolfsburg 3:0

Stuttgart - Frankfurt 3:0