Marco Reus sa po piatich rokoch vzdal kapitánskej pásky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Marco Reus sa po piatich rokoch vzdal kapitánskej pásky

Marco Reus odstupuje z funkcie kapitána BVB.
Marco Reus odstupuje z funkcie kapitána BVB.Profimedia
Borussia Dortmund bude mať po vicemajstrovskej sezóne nového kapitána. Marco Reus (34), ktorý túto funkciu zastával ostatných päť rokov, dal pásku zo svojho ľavého rukáva dole.

Ako sa vyjadril vo videu na klubových sociálnych sieťach, ide o jeho osobné rozhodnutie. Reus priznal, že pásku nosil s hrdosťou a veľkou cťou. 

"Je pre mňa veľmi dôležité, aby som vám to oznámil sám. Veľmi dlho som o tom premýšľal a rozhodol som sa prenechať kapitánsku pásku niekomu inému," uviedol 34-ročný futbalista.

Zároveň vyjadril nádej, že ako hlavný tréner Edin Terzič, rovnako športový riaditeľ Sebastian Kehl nájdu výborného nástupcu, ktorý bude mužstvo viesť na trávniku.

Podľa informácií z klubu oznámil Reus vedeniu svoje rozhodnutie v stredu. Klub sa k tomu zatiaľ oficiálne nevyjadril. Skúsený Nemec predĺžil koncom apríla kontrakt o ďalší rok. Niektorí fanúšikovia ho po poslednom kole minulej sezóny obvinili, že na ihrisku nesplnil úlohu lídra.

Podľa nich tím dostatočne nemotivoval k tomu, aby dokázali otočiť nepriaznivý vývoj s Mainzom (2:2) a získať majstrovský titul. Borussia oň prišla na diaľku v súboji s mníchovským Bayernom.

Reus a jeho štatistiky z posledných sezón
Reus a jeho štatistiky z posledných sezónFlashscore