Neapol je skutočným európskym majstrom, porazil aj City. Vyrovnalo sa mu iba Lens

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol je skutočným európskym majstrom, porazil aj City. Vyrovnalo sa mu iba Lens
Neapol získal v TOP 5 najlepších ligách najvyšší počet bodov.
Neapol získal v TOP 5 najlepších ligách najvyšší počet bodov.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol po 33 rokoch získali majstrovský titul v talianskej Serii A a s 90 bodmi by sa umiestnili aj na prvej priečke teoretickej tabuľky, do ktorej sa započítali bodové zápisy všetkých tímov v piatich najlepších európskych ligách.

"Partenopei" získali o jeden bod viac ako Manchester City, majster anglickej Premier League a vyhrali až 28 zápasov, čo je rovnaký počet ako "Citizens" a Barcelona. Okrem toho prehrali len štyri stretnutia. Tomuto číslu sa dokázalo vyrovnať iba francúzske Lens.

Tím trénera Pepa Guardiolu strelil až 94 gólov, na druhom mieste skončil Bayern (92) napriek tomu, že v týchto štatistikách sú mierne znevýhodnené nemecké tímy, keďže Bundesliga má 34 kôl a ostatných päť súťaží o štyri viac. Nasledujú PSG (89), Arsenal (88) a Dortmund (83).

Iba dvadsať inkasovaných gólov Barcelony je fantastickým výsledkom, navyše k tomu musíme pripočítať až 26 čistých kont, ktoré udržal brankár ter Stegen. Pod 30 sa dostali už len Neapol (28) a Lens (29). Prekvapenie francúzskej súťaže zažilo naozaj úžasný ročník a v konečnom dôsledku stratilo na majstra Francúzska jeden jediný bod.

Na opačnom póle skončilo Angers. Tento celok prehral až 28 duelov, vyhral iba štyri. Sampdoria sa za rok tešila len v troch prípadoch. Ajaccio strelilo najnižší počet presných zásahov (23). Kráľmi remíz sa stali Nantes so Salernitanou (zhodne po 15). O jednu menej zaznamenali Newcastle a Brentford.

Najlepšie tímy

SSC Neapol 90 bodov, Manchester City (89), FC Barcelona (88), PSG (85), Arsenal (84), Lens (84), Real Madrid (78), Atlético Madrid (77), Manchester United (75) a Lazio (74).

Neapol ovládol taliansku Seriu A.
Neapol ovládol taliansku Seriu A.Flashscore

Najhoršie tímy

Angers (18), Sampdoria (19), Troyes (24), Elche (25), Southampton (25), Ajaccio (26), Cremonese (27), Hertha (29), Schalke (31) a Spezia (31).

Angers skončilo na poslednom mieste Ligue 1.
Angers skončilo na poslednom mieste Ligue 1.Flashscore

Najlepší ligoví strelci

Erling Haaland 36 gólov, Harry Kane (30), Kylian Mbappé (29), Alexandre Lacazette (27), Victor Osimhen (26), Jonathan David (24), Robert Lewandowski (23), Lois Openda (21), Lautaro Martínez (21) a Folarin Balogun (21).

Štatistiky Erlinga Haalanda v tejto sezóne Premier League.
Štatistiky Erlinga Haalanda v tejto sezóne Premier League.Flashscore