Paríž remizoval v Štrasburgu a kolo pred koncom sezóny spečatil rekordný titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Paríž remizoval v Štrasburgu a kolo pred koncom sezóny spečatil rekordný titul
Aktualizované
Lionel Messi po spolupráci s Mbappém spečatil pre PSG rekordný titul.
Lionel Messi po spolupráci s Mbappém spečatil pre PSG rekordný titul.Profimedia
Futbalisti Paríža St. Germain získali rekordný jedenásty titul vo francúzskej lige. Obhajobu si definitívne zabezpečili ziskom bodu za remízu 1:1 v sobotnom zápase predposledného 37. kola na ihrisku Racingu Štrasburg. Na čele tabuľky majú nedostihnuteľný štvorbodový náskok pred Racingom Lens, ktorý má už rovnako istú účasť v Lige majstrov.

Štrasburg - PSG 1:1 (0:0)

Góly: 79. Gameiro - 59. Messi

Parížanom stačil na poistenie si prvenstva aj nerozhodný výsledok a zverencov Christopha Galtiera poslal v 59. minúte do vedenia Lionel Messi po spolupráci s Kylianom Mbappém. Cenný bod pre domácich zabezpečil v 79. minúte Kevin Gameiro.

Ligovú dominanciu Parížanov od sezóny 2012/2013 narušili iba Monaco (2017) a Lille (2021). Hráči Racingu Lens sa predstavia v budúcej sezóne v skupinovej fáze Ligy majstrov, čo potvrdili hladkým domácim triumfom nad vypadávajúcim Ajacciom 3:0. Tretie Marseille prehralo doma s Brestom 1:2 a zahrá si v predkole Ligy majstrov. O účastníkoch EL a EKL rozhodne až posledné kolo.

Ďalšie výsledky predposledného kola: 

Angers - Troyes 2:1 (1:1)

V zápase dvoch zostupujúcich tímov poslal hostí do vedenia v 13. minúte krásnym volejom Xavier Chavalerin. Krátko pred odchodom do šatní však podobným zakončením kontroval Himad Abdelli. Naňho nadviazal v 90. minúte víťazným gólom striedajúci Lilian Rao-Lisoa, ktorý stihol pridať svoj premiérový zásah pred zostupom svojho tímu do druhej najvyššej francúzskej súťaže.

Clermont - Lorient 2:0 (1:0)

Kľúčová pasáž zápasu prišla krátko pred koncom prvého polčasu. V 43. minúte hosťujúci Ibrahima Koné zahodil pokutový kop, čo mohol o 60 sekúnd neskôr dvojnásobne ľutovať, keď Saïf-Eddine Khaoui poslal tím z mesta presláveného výrobou pneumatík do vedenia. Po zmene strán "Lancers" pridali ešte jeden gól a so svojimi priaznivcami na štadióne mohli oslavovať už piatykrát za sebou.

Lens - AC Ajaccio 3:0 (3:0)

Pre Racing Club to bolo 17. víťazstvo pred domácim publikom v tejto sezóne, čo je najviac v celej lige. Režisérom víťazstva bol Adrien Thomasson, ktorý v 16. minúte asistoval pri úvodnom zásahu a o šesť minút neskôr sám navýšil. Lens si tak z druhého miesta najvyššej francúzskej súťaže definitívne zabezpečil účasť v základnej skupine Ligy majstrov, kam sa pozrie prvýkrát od roku 2003.

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Lille - Nantes 2:1 (0:1)

Hoci domáci od 18. minúty po góle Quentina Merlina prehrávali, po zmene strán otočili skóre vo svoj prospech vďaka dvom presným zásahom kanoniera Jonathana Davida. Získali tak dôležité tri body a vďaka zaváhaniu Monaca sa posunuli na štvrté miesto, ktoré im zabezpečuje účasť v Európskej lige. Na druhej strane "kanárici" zostávajú ukotvení v zóne zostupu, z ktorej kolo pred koncom strácajú na Auxerre dva body.

Marseille - Brest 1:2 (0:0)

Olympique si v 37. kole Ligue 1 nevytvoril hernú prevahu a po zmene strán ho šokoval svojím prvým gólom stredopoliar Hugo Magnetti. Domácim sa potom podarilo vyrovnať, lenže Mahdi Camara zabezpečil hosťom tri body. Pre "Les Olympiens" sa však z hľadiska postavenia v tabuľke veľa nezmenilo, keďže vzhľadom na víťazstvo Lens by na druhé miesto aj tak nedosiahli.

Zápasový priebeh
Zápasový priebehOpta by Stats Peform

Montpellier - Nice 2:3 (2:0)

Orli cez prestávku prehrávali o dva góly vďaka Téjiho Savaniera, ale Gaëtan Laborde sa po zmene strán prezentoval podobným výkonom a Ross Barkley pridal rozhodol o troch bodoch. "La Paillade" okrem dobre rozohraného zápasu prišla aj o možnosť odplatiť vysokú prehru zo začiatku kalendárneho roka 2023.

Na gólové šance zaujímavý duel v Montpellieri
Na gólové šance zaujímavý duel v MontpellieriOpta by Stats Perform

Rennes - Monaco 2:0 (0:0)

Hosťujúci tím si väčšinu duelu nedokázal vytvoriť územnú prevahu a v 52. minúte sa presadil Lovro Majer. Benjamin Bourigeaud mu prihral a následne aj Aminé Gouirimu. Druhú sezónu po sebe ukončí s dvojciferným počtom asistencií. 

Toulouse - Auxerre 1:1 (1:1)

Nádeje "diplomatov" na udržanie sa v najvyššej súťaži prudko vzrástli po góle Rayana Ravelosona, ale ich súperi ešte pred prestávkou vyrovnali zásluhou Zakariu Aboukhlala. Gól Maročana bol prvým ligovým "Les Violets" za viac ako mesiac. Stý zápas vo fialovom drese odohral domáci kapitán Brecht Dejaegere, ktorému pri odchode z ihriska tlieskali zaplnené tribúny.

Tabuľka Ligue 1
Tabuľka Ligue 1Flashscore