Dvaja štvorgóloví strelci pri šialenej otočke Lyonu, PSG s tromi bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvaja štvorgóloví strelci pri šialenej otočke Lyonu, PSG s tromi bodmi

Aktualizované
Boadu zaknihoval tretí ligový zásah.
Boadu zaknihoval tretí ligový zásah.Profimedia
Nedeľný program francúzskej Ligue 1 sa začal meraním síl na pôde vypadávajúceho Angers, odkiaľ si všetky body vzalo o Európu bojujúce Monako. Dôležitý počin zaknihoval Štrasburg, ktorý zvíťazil v Nantes. Majster z Paríža zdolal Troyes.

Angers - Monako 1:2 (0:1)

Góly: 64. Sima - 45. Golovin, 60. Boadu

Domáci tím, ktorý od zostupu už nič nezachráni, šiel do súboja s Monakom bojovať len o česť a prestíž. Hostia z tamojšieho kniežactva sú v úplne odlišnej situácii a svoju snahu smerujú k prieniku do pohárovej Európy. Polepšiť si na štvrtom mieste mohli aj vďaka zaváhaniu piateho Lille.

Otvorenie gólového skóre z kopačky Golovina prinieslo uzatvorenie prvej polovice stretnutia. Po hodine hry zvýšil na rozdiel dvoch zásahov rýchlonohý mladík Boadu. Na ranu Holanďana odpovedal o štyri minúty neskôr bývalý hráč pražskej Slavie Abdallah Sima. Z gólového korenia súboja to bolo všetko, Monačania zvýšili svoj náskok na svojho prenasledovateľa na päť bodov.

Štatistiky duelu v Angers
Štatistiky duelu v AngersFlashscore

Ajaccio - Toulouse 0:0 (0:0) 

Auxerre - Clermont 1:1 (1:0)

Góly: 36. Touré - 54. Khaoui

Mužstvo zo stredu tabuľky zavítalo na ihrisko celku, ktorý sa nachádza tesne nad pásmom vypadnutia. Body teba viac potrebovalo Auxerre a bližšie k nim bolo po zásahu v 36. minúte. Deväť minút po prestávke sa však hostia dostali na roveň. Zvyšná časť súboja sa do štatistík zapísala už len početnými striedaniami, skóre sa už nemenilo.

Lorient - Brest 2:1 (1:0)

Góly: 32. a 51. Koné - 69. Del Castillo

Ďalším klubom namočeným do záchranárskych bojov je aj Brest, jeho protivníkom bol káder z pokojných vôd tabuľky. Hostia si svoju nelichotivú situácia veľmi nezlepšili a na svedomí to mal dvojgólový Ibrahima Koné, ktorého zásahy potešili prítomných divákov. V závere duelu sa v priebehu siedmich minút vykartoval domáci Jean-Victor Makengo.

Nantes - Štrasburg 0:2 (0:1)

Góly: 26. Diallo, 47. Diarra

Beaujoire Stadium hostil stret priamych konkurentov v súboji o záchranu - sedemnáste Nantes privítalo šestnásty Štrasburg. Domáci pred zápasom nespoznali chuť ligového víťazstva už desaťkrát po sebe a nepodarilo sa im to ani na jedenásty pokus. Hostia si zo stretnutia odniestli čisté konto a tri dôležité body, vďaka ktorým sa im minimálne do ďalšieho kola bude o niečo lepšie dýchať.

Tabuľkové postavenie Nantes a Štrasburgu
Tabuľkové postavenie Nantes a ŠtrasburguFlashscore

Lyon – Montpellier 5:4 (1:2)

Góly: 31., 59., 82. a 90+10. Lacazette, 70. Lovren – 40., 41., 53. a 55. Wahi

Lyon pomýšľajúci na európske poháre pred duelom s Montpellierom ani nemohol tušiť, aký bláznivý duel sa na jeho štadióne zrodí. Podobné tvrdenie platí aj o mene Elye Wahi. Francúzskemu útočníkovi sa ani nesnívalo o tom, čo vyvedie na ihrisku silného protivníka. Konto brankára Lopesa totiž zaťažil štyrmi presnými zásahmi. Na druhej strane sa však rovnaký kúsok podaril Lacazettovi, ktorý sa v desiatej minúte nadstaveného času stal absolútnym hrdinom – z pokutového kopu dokonal bláznovstvo a obrat svojho mužstva z 1:4 na 5:4.

Duel v Lyone patril dvom mužom
Duel v Lyone patril dvom mužomFlashscore

Troyes - Paríž. St. Germain 1:3 (0:1)

Góly: 82. Chavalerin - 8. Mbappé, 59. Vitinha, 86. Ruiz

Hoci sa sezóna hviezdami nabitého PSG nemôže považovať za príliš vydarenú, hráči úradujúceho majstra si splnili povinnosť a porazili outsidera z Troyes, čo znamená, že sú o krok bližšie k ďalšiemu titulu vo francúzskej najvyššej súťaži. Na druhé Lens majú šesťbodový náskok.

Takto vyzerá ligový pelotón vo Francúzsku.
Takto vyzerá ligový pelotón vo Francúzsku.Flashscore