Odpoveď na krízu? Dortmund priviedol do realizačného tímu dvojicu legiend

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odpoveď na krízu? Dortmund priviedol do realizačného tímu dvojicu legiend

Sahin sa vracia do známeho prostredia.
Sahin sa vracia do známeho prostredia.Profimedia
Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund angažoval do realizačného tímu svojich bývalých hráčov Nuriho Sahina (35) a Svena Bendera (34). Obaja budú pomáhať hlavnému trénerovi Edinovi Terzičovi (41). Dôvodom má byť "nový impulz" pre klub, ktorý momentálne čelí hernej kríze.

Sahin a Bender podpísali zmluvy do júna 2025, na svoje posty nastúpia začiatkom nového roka. Počas hráčskych kariér vybojovali s Dortmundom bundesligový titul v sezóne 2010/2011.

"Sme presvedčení, že oni dvaja nás ako tím posilnia, aby sme dosiahli naše ciele v druhej polovici sezóny," uviedol športový riaditeľ klubu Sebastian Kehl, pričom spokojnosť vyjadril aj Terzič: "Som nesmierne nadšený z príležitosti mať oboch po svojom boku."

Borussia zaznamenala v uplynulých šiestich zápasoch štyri remízy a dve prehry. Prepadla sa tak v bundesligovej tabuľke, po 16 kolách má na konte 27 bodov a patrí jej piata priečka.

Tím tiež vypadol z Nemeckého pohára, keď v osemfinále prehral na ihrisku Stuttgartu 0:2. Dortmundu sa však darí v Lige majstrov, kde vyhral "skupinu smrti" v konkurencii Paríža St. Germain, AC Miláno a Newcastlu United. V osemfinále sa stretne s holandským PSV Eindhoven.