Openda štvrtým 15-gólovým strelcom Lipska, Leverkusen zdolal Bayern a zvýšil náskok na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Openda štvrtým 15-gólovým strelcom Lipska, Leverkusen zdolal Bayern a zvýšil náskok na čele

Aktualizované
Farmaceuti majú skvostnú formu.
Farmaceuti majú skvostnú formu.Profimedia
V sobotnom programe sa do bundesligovej histórie Lipska zapísal produktívny strelec Loïs Openda (23), no tamojšiemu celku to na výhru nestačilo. Brémy nevyužili možnosť dotiahnuť sa na prvú šestku tabuľky, doma podľahli Heidenheimu. Viaceré štadióny videli protesty fanúšikov, ktorí na hraciu plochu hádzali tenisové loptičky. Značne to ovplyvnilo najmä súboj v Berlíne. V šlágri kola uspel Bayer Leverkusen, ktorý si poradil s mníchovským Bayernom.

Augsburg - Lipsko 2:2

Pred zápasom s Lipskom viedol domáci tím v aktuálnej bundesligovej sezóne na polčas iba štyrikrát, ale zakaždým z toho vyťažil nejaké body. Blízko k polčasovému náskoku bol Augsburg aj tentokrát, no v 39. minúte to všetko zmenil Loïs Openda. Belgický legionár sa stal iba štvrtým hráčom Lipska, ktorý počas jedného ligového ročníka nastrieľal aspoň 15 gólov. Openda mal osem minút pred koncom skvelú príležitosť zdvojnásobiť svoj nástrel a rozhodnúť zápas, nepremenil však pokutový kop. Hostitelia síce vyššie spomínanú štatistiku nijak nezmenili, no bodovať napokon dokázali.

Brémy - Heidenheim 1:2

Werder je jedným z piatich celkov najvyššej nemeckej súťaže, ktoré doposiaľ ešte neprehrali, keď sa ujali vedenia. Táto štatistika ostáva v platnosti aj po strete s Heidenheimom, pretože v tomto súboji domáci výber neviedol. V rozmedzí šiestich minút sa dvakrát presne trafili hostia, na čo bleskovo odpovedal Schmid. To však bolo z gólového scenára všetko, ďalšie presné zásahy už po 19. minúte k videniu neboli. Víťaz duelu natiahol svoju sériu bez prehry už na osem ligových vystúpení v rade.

Strelci duelu v Brémách.
Strelci duelu v Brémách.Flashscore

Union Berlín - Wolfsburg 1:0

Fanúšikovia sa v sobotu na viacerých nemeckých štadiónoch postarali o prerušenie zápasov. Na protest proti predaju časti vysielacích práv externému investorovi zo strany vedenia Nemeckej futbalovej ligy (DFL) vyjadrili hromadný nesúhlas hádzaním tenisových loptičiek na hraciu plochu. Najviac to ovplyvnilo duel v Berlíne, kde bol súboj v 27. minúte na dlhšiu dobru prerušený. V hre sa pokračovalo až po odstránení nežiaducich predmetov, čo v prípade tohto stretnutia znamenalo desiatky minút a poriadny sklz. 

Frankfurt - Bochum 1:1

V stretnutí 21. kola nemeckej Bundesligy sa v základnej zostave domácich predstavil Matúš Bero. Slovenský reprezentant odohral celý zápas, v nadstavenom čase inkasoval žltú kartu za nešportové správanie. Bochum získal dôležitý bod, zo 14. miesta tabuľky ho od barážovej priečky delí sedem bodov

Leverkusen - Bayern 3:0

"Zápas o Nemecko" vyznel možno až nečakane jednoznačne pre Leverkusen, ktorý bavorskému klubu v tabuľke odskočil už na päť bodov. Prvú a napokon aj rozhodujúcu ranu zasadil hosťom ich kmeňový hráč Josip Stanišič, ktorý do farmaceutického celku zamieril v lete na ročné hosťovanie. Domáci dovolili súperovi v prvom polčase vystreliť len trikrát, čo je pre Bayern najnižší počet v úvodných 45 minútach zápasu Bundesligy v tejto sezóne.

Dosť možno kľúčovú výhru v boji o titul po zmene strán potvrdil v mimoriadne dobrej forme hrajúci Alejandro Grimaldo. Tento hráč sa priamo podieľal na 17 góloch (8 zásahov, 9 asistencií) vo svojich prvých 21 zápasoch za Leverkusen - od začiatku zaznamenávania údajov v sezóne 2004/05 má viac priamych gólových účastí v prvých 21 stretnutiach za Bayer len Patrick Helmes v ročníku 2008/09 (19).

Leverkusen zostal neporazený už v 31. súťažnom zápase v rade a chýba mu už len jeden duel k tomu, aby vyrovnal bundesligový rekord - Bayern zostal pod vedením Hansiho Flicka v rokoch 2019 až 2020 nezdolaný v 32 súťažných zápasoch za sebou.

Ďalší výsledok:

Mönchengladbach - Darmstadt 0:0