Pekarík bude mať staronového trénera. Hertha odvolala Schwarza. Vracia sa Dárdai

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pekarík bude mať staronového trénera. Hertha odvolala Schwarza. Vracia sa Dárdai

Sandro Schwarz v Berlíne skončil.
Sandro Schwarz v Berlíne skončil.Profimedia
Nemecké médiá v nedeľu informovali, že tréner Herthy Berlín Sandro Schwarz (44) v klube skončil. Na lavičke posledného tímu Bundesligy ho nahradí Pál Dárdai (47), ktorý klub v minulosti dvakrát viedol.

Schwarz bol odvolaný po tom, čo Hertha v piatok prehrala so Schalke 2:5 v dôležitom záchranárskom súboji. Berlínsky klub natiahol sériu bez víťazstva na šesť kôl a klesol tak na posledné miesto v tabuľke - štyri body za zostupové priečky. V mužstve pôsobí slovenský reprezentant Peter Pekarík, ktorý v aktuálnom ročníku nehráva pravidelne, na konte má tri štarty a dokopy 87 minút.

Už skôr Hertha v januári pre zlé výsledky vyhodila športového riaditeľa Frediho Bobica. Štyridsaťštyriročný Schwarz pôsobil v klube od júna minulého roka ako nástupca Felixa Magatha, ktorý odišiel po skončení záchranárskej misie.

Štyridsaťsedemročný Dárdai pôsobil v Herthe takmer celú svoju hráčsku kariéru a prvýkrát viedol klub ako tréner v rokoch 2015 až 2019. Maďarský kouč sa na lavičku berlínskeho klubu vrátil pred dvoma rokmi, ale pri tíme vydržal necelý rok.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore