Pekaríkova Hertha definitívne opúšťa Bundesligu, Dortmund môže využiť zaváhanie Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pekaríkova Hertha definitívne opúšťa Bundesligu, Dortmund môže využiť zaváhanie Bayernu

Aktualizované
Bayern zlyhal v najnevhodnejšej chvíli.
Bayern zlyhal v najnevhodnejšej chvíli.Profimedia
Predposledné vystúpenie berlínskej Herthy v aktuálnej sezóne Bundesligy jej prinieslo definitívnu pečať vypadnutia. Úplné rozdielne pocity prežívajú hráči Hoffenheimu, ktorí sa dokázali zachrániť. Mníchovský Bayern padol proti Lipsku a skomplikoval si majstrovské ambície.

Hertha Berlín - Bochum 1:1 (0:0)

Góly: 63. Tousart - 90+4. Schlotterbeck

Po zisku troch bodov za jedno víťazstvo z ostatných šiestich duelov nastupovala Hertha pred domácimi fanúšikmi odhodlaná zachovať si nádej na zachránenie bundesligovej príslušnosti. Zdalo sa, že v 19. minúte ich k tomu začne približovať Lukebakio, jeho zásah ale pre faul neplatil. Do štatistík sa zapísal až gól Tousarta o viac než 40 minút neskôr. Absolútnym katom hostiteľa sa ale v nadstavenom čase stal Schlotterbeck a jedno kolo pred koncom svojho protivníka poslal o ligové poschodie nižšie. V drese zostupujúceho klubu hráva aj slovenský reprezentant Peter Pekarík, meranie síl s Bochumom strávil na lavičke náhradníkov.

Posledná trojica tabuľky Bundesligy
Posledná trojica tabuľky BundesligyFlashscore

Hoffenheim - Union Berlín 4:2 (2:1)

Góly: 22. Bebou, 36. a 90. Kramarič, 90+9. Dabbur - 45+4. Doekhi, 90+5. Ladouni

O istotu budúcosezónnej účasti v najvyššej nemeckej súťaži chcel na domácej pôde zabojovať Hoffenheim, ktorého čakal neľahký oponent zo štvrtej priečky. Prvý polčas priniesol tamojším priaznivcom pozitívnu správu v podobe vedenia 2:1. Rovnakým rezultátom sa skončila aj zvyšná 45-minútovka, rozhodli o tom ale až posledné okamihy duelu - góly druhej polovice začali padať až od 90. minúty. TSG sa teda zachránil, Union si skomplikoval boj o Ligu majstrov.

Štatistiky duelu v Hoffenheime
Štatistiky duelu v HoffenheimeFlashscore

Schalke - Eintracht Frankfurt 2:2 (1:1)

Góly: 1. Terrode, 85. Polter - 21. Kamada, 59. Tuta

S cieľom vyhnúť sa zostupu nastupovalo Schalke po predchádzajúcich súbojoch aj do stretu s Frankfurtom. Fanúšikov vo Veltins-Arene hneď v úvodných chvíľach rozjasal Terrode. Súperovi z hornej polovice tabuľky sa ale nepriaznivé skóre podarilo zvrátiť. Okrem štartu však domácim gólovo vyšiel aj záver, no stačil len na vyrovnanie a zisk jediného bodu. "Die Knappen" teda budú musieť v poslednom kole vyhrať a spoliehať sa na zaváhanie Bochumu.

Werder Brémy - FC Kolín 1:1 (0:1)

Góly: 73. Schmid - 36. Tigges

Bayern Mníchov - RB Lipsko 1:3 (1:0)

Góly: 25. Gnabry - 65. Laimer, 76. Nkunku, 86. Szoboszlai

Zápas, ktorý bude zrejme Mníchovčanov mátať ešte desaťročia, priniesol napínavé zvraty. Líder Bundesligy síce viedol po zásahu Gnabryho, húževnaté Lipsko však tromi gólmi v druhom polčase otočilo skóre a hráči Dortmundu možno zvažujú, že koncernovému celku zašlú ďakovné dopisy. Ak totiž Borussia v zajtrajšom dueli s Augsburgom uspeje, bude mať na čele tabuľky pred posledným kolom dvojbodový náskok a môže oslavovať vytúžený titul.

Boj o titul bude napínavý do posledných chvíľ.
Boj o titul bude napínavý do posledných chvíľ.Flashscore