Bayern aj Dortmund svoje zápasy vyhrali, situácia na čele tabuľky Bundesligy sa nemení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern aj Dortmund svoje zápasy vyhrali, situácia na čele tabuľky Bundesligy sa nemení
Aktualizované
Bayern deklasoval Schalke a poistil si prvé miesto, Union má Ligu majstrov na dosah
Bayern deklasoval Schalke a poistil si prvé miesto, Union má Ligu majstrov na dosahProfimedia
Futbalisti Bayernu Mníchov vyhrali v zápase 32. kola nemeckej Bundesligy proti Schalke, ale na čele tabuľky majú pred Borussiou Dortmund náskok naďalej iba jediného bodu, keďže BVB porazilo Mönchengladbach. Dôležitý súboj proti Freiburgu zvládol Union Berlín, ktorý je už tretí. Bochum zas zvládol duel o záchranu, poskočil na pätnástu pozíciu.

Bayern Mníchov - FC Schalke 6:0 (2:0)

Góly: 50., 65. Gnabry, 21. Müller, 29. Kimmich (pen.), 80. Tel, 90+2. Mazraoui

Bayern na domácom štadióne nemal väčší problém s hráčmi Schalke. Líder tabuľky tak má aspoň na chvíľu náskok štyroch bodov, pretože Dortmund odohrá svoj zápas od 18:30. Bavorov poslal do vedenia Thomas Müller a po penalte Joshuu Kimmicha sa už všetko odvíjalo v prospech favorita.

Krátko po začiatku druhého polčasu pridal tretí zásah Serge Gnabry, ďalší rovnaký hráč vsietil o pätnásť minút neskôr. Bayern strelil viac ako dva góly prvýkrát od 1. apríla, kedy porazil Dortmund. Poltucet dokončili Tel a Mazraoui. Schalke kleslo na šestnástu barážovú priečku.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

VfL Bochum - FC Augsburg 3:2 (1:1)

Góly: 2. Antwi-Adjei, 60. Gouweleeuw (vl.), 62. Losilla - 30. Maier, 85. Yeboah

Bochum išiel do skorého vedenia a aj keď Augsburg vyrovnal, tak domáci zaznamenali dôležitú výhru v boji o záchranu, ktorá ich zo sedemnástej priečky posunula na nezostupovú pätnástu pozíciu. Jeffrey Gouweleeuw si strelil vlastný gól, presadil sa i Anthony Losilla a jeho zásah bol víťazný, pretože gól Yeboaha už prišiel neskoro.

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 3:0 (2:0)

Góly: 19. Kamada (pen.), 40. Buta, 59. Kolo Muani

Frankfurt v priamom súboji vystriedal Mainz na ôsmom mieste, kde má 46 bodov a stále šancu dotiahnuť sa na možno až momentálne šiesty Wolfsburg so 49 bodmi. Eintracht zaknihoval hladnú výhru, pričom jeden z posledných gólov, ak nie aj posledný, gól v za tento tím strelil francúzsky útočník Randal Kolo Muani.

1. FC Union Berlín - SC Freiburg 4:2 (3:0)

Góly: 36., 38. Becker, 5. Behrens, 80. Laidouni - 56. Gulde, 70. Grifo (pen.)

Berlínčania sú blízko k zaisteniu si miestenky v Lige majstrov. Síce ju ešte nemajú bodovo istú, ale po víťazstve preskočili Lipsko na treťom mieste. To má nedeľný duel k dobru.

Hrdinom stretnutia sa stal Sheraldo Becker, ktorý najskôr prihral na úvodný gól Kevina Behrensa a následne dva sám strelil. Na oba mu prihrával obranca Knoche.

Aj keď to po prvom polčase vyzeralo ako jasná záležitosť, tak Freiburg, ktorý takisto má šancu poskočiť do prvej štvorky a v prípade výhry by sa mu to aj podarilo, nezložil zbrane. Manuel Gulde hlavou poslal do siete center Vincenza Grifa z rohového kopu, aby tento hráč vzápätí premenil penaltu.

Záverečnú drámu odmietol Aissa Laidouni, čím upravil skóre na konečných 4:2.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

VfL Wolfsburg - TSG 1899 Hoffenheim 2:1 (1:0)

Góly: 15. Kaminski, 75. Waldschmidt

Wolfsburg vďaka výhre preskočil Leverkusen na šiestej pozícii, ale Bayer má nedeľný duel k dobru. Hoffenheim má náskok pred zónou zostupu iba dva body, takže ešte to bude tuhý boj o udržanie sa.

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 5:2 (4:0)

Góly: 20., 32. Haller, 5. Malen, 18. Bellingham (pen.), 90+5. Reyna - 75. Bensebaini (pen.), 85. Stindl

Dortmund veľmi dobre zareagoval na výhru Bayernu, takže na čele tabuľky má bavorský tím stále iba jednobodový náskok a boj o titul ostáva otvorený. Hráčom BVB fantasticky vyšiel prvý polčas, keďže Malen otvoril skóre, z pokutového kopu ho navýšil Bellingham a dvakrát sa presadil Haller. Na oba zásahy mu asistoval práve Malen.

Mönchengladbach nakoniec pokazil čisté konto a navyše okrem premeneného pokutového kopu Bensebainiho sa presadil aj Stindl, ale Dortmund si výhru nenechal zobrať. Navyše ju poistil zásahom Reynu.