Pôsobenie pod Xabim Alonsom? Ako sen, rozplýva sa Xhaka a krotí reči o titule

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pôsobenie pod Xabim Alonsom? Ako sen, rozplýva sa Xhaka a krotí reči o titule

Granit Xhaka v súboji o loptu s Romanom Schmidom.
Granit Xhaka v súboji o loptu s Romanom Schmidom.AFP
Stredopoliar Bayeru Leverkusen Granit Xhaka (31) v sobotu povedal, že je sen hrať pod vedením Xabiho Alonsa (42). Skúsený futbalista tak reagoval na víťazstvo 3:0 z pôdy Brém. "Farmaceuti" sa po ňom opäť vrátili na čelo Bundesligy.

Jedenáste víťazstvo v dvanástom zápase v prebiehajúcom ročníku. Leverkusen potvrdil dvojbodový náskok pred obhajcom titulu Bayernom Mníchov. Bayer sa po trojgólovom víťazstve stal historicky prvým celkom, ktorému sa v úvodných 12 kolách podarilo streliť v každom z nich minimálne dva góly.

Xhaka prišiel do Leverkusenu po skončení minulej sezóny z Arsenalu, kde hrával pod vedením Alonsovho priateľa z detstva Mikela Artetu.

"Je to pre mňa sen hrať pod Xabim Alonsom. Bol to hráč svetovej triedy na rovnakej pozícii ako ja. Sám som proti nemu hrával," vyzdvihol 31-ročný hráč pre Sky Germany svojho kormidelníka, ktorý v sobotu oslavoval 42. narodeniny.

"Dáva mi veci, ktoré si môžem vziať a využiť ich na trávniku. Máme skvelý tím, skvelého trénera a skvelú mentalitu. Denne tvrdo pracujeme a výsledky môžete vidieť každý víkend," pokračoval na pozitívnu nôtu.

Granit Xhaka je jednou z viacerých letných posíl, ktoré v tomto ročníku zapôsobili, spolu s Grimaldom, ktorý skóroval pri víťazstve nad Brémami. V neposlednom rade pútajú pozornosť aj Victor Boniface či Jonas Hofmann. Nielen vďaka ním, ale hlavne skrz spomínanú tímovú mentalitu ťahajú šnúru ôsmich víťazných kôl. 

Vďaka bleskovému štartu sa ozývajú hlasy o potenciálnom premiérovom bundesligovom titule, no Xhaka podobné emócie krotí. Do "ďalekej" budúcnosti sa nepozerá.

"Nič nie je vopred rozhodnuté. Musíme pokračovať v práci a uvidíme, kde skončíme. Vo futbale je možné všetko. Musíme naďalej zostať nohami na zemi a uvidíme, čo sa stane," uzavrel Švajčiar.