Prekvapenie v Mníchove. Bayern je podľa médií blízko k angažovaniu Kompanyho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prekvapenie v Mníchove. Bayern je podľa médií blízko k angažovaniu Kompanyho

Bude Vincent Kompany sedieť na lavičke Bayernu?
Bude Vincent Kompany sedieť na lavičke Bayernu?Profimedia
Bayern Mníchov je údajne blízko k angažovaniu nového trénera po tom, čo sa dohodol na podmienkach zmluvy s kormidelníkom Burnley Vincentom Kompanym (38). Kluby sa ešte musia dohodnúť na odstupnom pre Belgičana, ktorý má zmluvu do roku 2028. Informujú o tom napríklad anglické denníky Guardian a Telegraph a nemecký Bild.

Bayern v tejto sezóne prvýkrát od roku 2013 nezískal nemecký titul a už niekoľko mesiacov hľadá nástupcu trénera Thomasa Tuchela, s ktorým sa vo februári pre nepresvedčivé výsledky dohodol na predčasnom konci po sezóne. 

Dlho sa však klubu nedarilo, ponuku odmietli okrem iných aj tréner majstrovského Leverkusenu Xabi Alonso a kormidelníci nemeckej a rakúskej reprezentácie Julian Nagelsmann a Ralf Rangnick. Vedenie klubu nakoniec rokovalo o Tuchelovom zotrvaní, ale k dohode o jeho pokračovaní nedošlo.

Bývalý stopér Kompany pôsobil v Nemecku už v rokoch 2006 - 2008 ako hráč Hamburgu, potom prestúpil do Manchestru City, kde sa stal jednou z legiend klubu. Počas jedenástich rokov vyhral s tímom štyrikrát Premier League a okrem iného bol osem rokov kapitánom.

Po odchode zo City v roku 2019 hral za Anderlecht, ktorý nasledujúci rok prevzal ako tréner. Bývalý kapitán belgickej reprezentácie sa v roku 2022 pripojil k Burnley a s klubom vyhral druhú ligu, do ktorej sa v aktuálnej sezóne vracia po jednej sezóne v Premier League.