Rázna reakcia na špekulácie o prestupe. Chcem zostať v Bayerne, odkazuje Goretzka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rázna reakcia na špekulácie o prestupe. Chcem zostať v Bayerne, odkazuje Goretzka

Goretzka sa nechystá prestúpiť.
Goretzka sa nechystá prestúpiť.Profimedia
V posledných sezónach patril k oporám stredovej formácie Bayernu. Leon Goretzka (28) sa stal nerozlučným partnerom Joshuu Kimmicha (28) na poste defenzívneho stredopoliara. Hoci sa v posledných týždňoch špekulovalo o jeho možnom odchode z Mníchova, on sám povedal, že sa nikam sťahovať nechce. Otázne je, akú pozíciu vlastne má.

O Goretzku prejavili v posledných dňoch záujem dva kluby z Premier League - Manchester United a West Ham. Skúsený záložník by však rád zostal v Bundeslige. Pri jeho rozhodovaní ho zjavne nerozhodili ani slová trénera Thomasa Tuchela, ktorý naznačil, že hráč by nemusel figurovať v hlavných plánoch pre nadchádzajúcu sezónu. 

"Nikto v Bayerne nemá žiadne záruky. Nie je tajomstvom, že Leon nemal dobrý záver sezóny," povedal nedávno šéf lavičky Bavorov.

Nemec má v Mníchove zmluvu do roku 2026 a mieni ju dodržať. "Môžem povedať len jednu vec. Milujem tento klub, mesto, fanúšikov a chcem tu pokračovať. O odchode neuvažujem," odpovedal po Tuchelových vyjadreniach pre nemecký týždenník Sport Bild.

"Vždy chcem odovzdať všetko, aby sme boli úspešní. V minulej sezóne to dlho vyzeralo dobre, ale potom sme prišli o možnosť vyhrať dve trofeje," opísal.

Nevylúčil však, že situácia sa môže ešte počas leta zmeniť. "Každý vie, aký rýchly môže byť biznis. Toto prestupové okno je veľmi bláznivé," pokračoval.

"Výkonnostná krivka tímu a moja išli strmo nadol. Chceme sa vrátiť na požadovanú úroveň, dosť tvrdo na tom pracujeme. Som v tomto smere celkom optimistický. Osobne sa cítim dobre, momentálne sa venujeme budovaniu základov," uzavrel Goretzka.

Ďalšie prestupy a špekulácie