Titul v poslednom kole ich nezachránil. Bayern sa lúči s Kahnom i Salihamidžičom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Titul v poslednom kole ich nezachránil. Bayern sa lúči s Kahnom i Salihamidžičom

Kahn a Salihamidžič končia v štruktúrach Bayernu Mníchov.
Kahn a Salihamidžič končia v štruktúrach Bayernu Mníchov.Profimedia
Z nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov odchádzajú generálny riaditeľ Oliver Kahn (53) i športový riaditeľ Hasan Salihamidžič (46). Krátko po sobotňajšom zisku jedenásteho bundesligového titulu v sérii oznámil ich prepustenie prezident klubu Herbert Hainer.

Podľa nemeckých médií padlo rozhodnutie už v piatok, keď Bayernu ešte hrozilo, že sezónu zakončí bez zisku významnej trofeje.

"Bolo pre nás veľmi dôležite, aby sme to oznámili až po poslednom ligovom zápase, pretože sme sa chceli stopercentne koncentrovať iba na výkon na ihrisku. Podarilo sa, mužstvo sa to dozvedelo až po víťazstve v Kolíne," povedal Hainer pre agentúru DPA. Kahna má vo funkcii nahradiť bývalý finančný šéf Bayernu Jan-Christian Dreesen.

O tom, že kabína naozaj nič netušila, svedčia aj slová Thomasa Müllera, ktorého sa to médiá pýtali krátko po zisku titulu. "Nič som o tom nevedel, teraz to počujem prvýkrát," zdôraznil. Salihamidžič do Kolína pricestoval a mužstvo podporoval. Kahna na tribúne vidieť nebolo. "Mal som v pláne prísť do Kolína a potom, samozrejme, oslavovať titul s tímom, ale bolo mi to zakázané," uviedol v krátkej reakcii na svoj koniec bývalý brankár.