Boj o návrat do Premier League s novým trénerom, Southampton ulovil kouča Swansea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boj o návrat do Premier League s novým trénerom, Southampton ulovil kouča Swansea

Martin bol v posledných týždňoch otázkou sporu klubov.
Martin bol v posledných týždňoch otázkou sporu klubov.Reuters
Southampton vymenoval Russella Martina (37) za svojho nového manažéra s trojročnou zmluvou, bývalý obranca odchádza zo Swansea City, uviedol klub z južného pobrežia Anglicka.

"The Saints" v minulej sezóne vypadli z Premier League a Angličan dostal za úlohu vrátiť tím zo St Mary's Stadium späť z Championship.

"Je pre mňa cťou prijať túto príležitosť v Southamptone, klube s takou dlhou a bohatou históriou. Mojím cieľom je vrátiť ho tam, kam patrí - do najvyššej súťaže anglického futbalu. Som pripravený na výzvu a dám všetko do toho, aby som cieľ dosiahol a aby sme fanúšikom poskytli tím, na ktorý budú hrdí." povedal Martin.

Anglický kouč prevzal Swansea pred sezónou 2021/22 a vo svojom prvom ročníku doviedol waleský klub na 15. miesto, v uplynulom sa zlepšil a skončil na 10. priečke, pričom mu o tri body unikla účasť v play-off.

Martin sa inšpiroval Barcelonou i Manchestrom City a pokúsil sa vo Swansea zopakovať podobný štýl hry - v Championship bežne dominovali v držaní lopty.

"Fantasticky sa hodí na to, čo sa snažíme dosiahnuť. Má za sebou bohaté skúsenosti s rozvojom a výchovou mladých talentovaných hráčov, aby naplnili svoj potenciál a dosahovali výsledky na ihrisku," povedal nový futbalový riaditeľ klubu Jason Wilcox.

Niekdajšiemu obrancovi zostávalo do konca trénerskej zmluvy so Swansea niečo vyše roka, keďže v roku 2021 podpísal trojročnú zmluvu. "Klub je pevne presvedčený, že nám za Russella patrí plná kompenzácia, budeme naďalej usilovne a strategicky pracovať na ochrane najlepších záujmov klubu," uviedla Swansea.