Vráti klub do Premier League? Leeds si na zložitú úlohu vybral nemeckého trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vráti klub do Premier League? Leeds si na zložitú úlohu vybral nemeckého trénera

Daniel Farke dostal Norwich dvakrát z Championship
Daniel Farke dostal Norwich dvakrát z ChampionshipReuters
Leeds United vymenoval bývalého šéfa Norwichu City Daniela Farkeho (46) za svojho nového manažéra so štvorročnou zmluvou, uviedol v utorok klub Championship.

Farke nahradil Sama Allardycea, ktorý opustil klub po vzájomnej dohode po vypadnutí z Premier League na konci minulej sezóny, keď si sadol na lavičku len štyri zápasy pred koncom.

"V tejto chvíli sa cítim pokorne, uvedomujem si zodpovednosť splniť všetky očakávania a chcem splatiť prejavenú dôveru," povedal Farke pre klubovú webovú stránku a pokračoval:

"Najdôležitejšie je opäť vytvoriť spolupatričnosť a jednotu, od dnešného dňa na tom budem so svojimi zamestnancami a hráčmi pracovať. Verím, že naši priaznivci budú pri nás, keď ich budeme potrebovať."

Farke sa vracia do druhej anglickej ligy po tom, čo v rokoch 2017 až 2021 pôsobil ako manažér v Norwichi. Nemec doviedol tamojší tím v druhej sezóne do Premier League, potom však v ročníku 2019/20 zostúpil. Následne si zabezpečil okamžitý návrat do najvyššej súťaže.

"Jeho výsledky v Championship sú zjavné, som ohromený jeho vedením a plánom doviesť nás späť do Premier League," povedal podpredseda predstavenstva Paraag Marathe.

V januári 2022 Farke nastúpil do ruského prvoligového celku Krasnodar. Klub však opustil o tri mesiace neskôr po ruskej invázii na Ukrajinu, počas zimnej prestávky. V ročníku 2022/23 prevzal Borussiu Mönchengladbach, ktorú doviedol k 10. miestu nemeckej Bundesligy.

Farkemu bude v Leedsi pomáhať Eddie Riemer, do trénerského tímu na Elland Road pribudnú aj Christopher John a Chris Domogalla, ktorí predtým spoločne pôsobili v Norwichi.