Zo zámoria späť na ostrovy. Rooney sa vracia do Anglicka, povedie Birmingham v druhej lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zo zámoria späť na ostrovy. Rooney sa vracia do Anglicka, povedie Birmingham v druhej lige

Rooney bude v druhej najvyššej anglickej súťaži trénovať Birmingham.
Rooney bude v druhej najvyššej anglickej súťaži trénovať Birmingham.Profimedia
Bývalý kanonier Manchestru United Wayne Rooney (37) bol vymenovaný za nového trénera Birminghamu. Šiesty celok druhej anglickej ligy to oznámil na internetovej stránke a uviedol, že s trénerom podpísal zmluvu na tri a pol roka.

Rooney na lavičke Birminghamu nahradil Johna Eustacea, ktorého odvolali po jedenástich kolách novej sezóny. City zatiaľ v druhej lige získali 18 bodov a za vedúcim Leicesterom zaostávajú o 12.

"Svoju trénerskú kariéru som budoval v náročných podmienkach, aby som bol pripravený na takúto príležitosť. Je to projekt, ktorý mi dáva zmysel, a už sa neviem dočkať, až začnem," uviedol Rooney vo svojom vyhlásení.

Na svojej novej adrese má veľké plány. "Mám jasnú víziu, ako chcem, aby tím hral, a ja a môj trénerský štáb budeme tvrdo pracovať na jej realizácii. Vytvoríme tu víťaznú kultúru s identitou, ktorá postaví fanúšikov na nohy," dodal bývalý vynikajúci kanonier.

"Wayne sa na takúto príležitosť pripravoval od chvíle, keď sa ako hráč Manchestru United vydal na trénerskú dráhu," povedal predseda a spolumajiteľ Birminghamu Tom Wagner. "On a jeho tím majú plnú podporu predstavenstva a všetkých v klube."

Rooney už v Anglicku trénoval Derby County, kde v roku 2021 ukončil hráčsku kariéru, počas ktorej strelil za Manchester United 253 gólov, získal päť titulov v Premier League a s klubom z Old Traffordu vyhral Ligu majstrov. Okrem toho strelil 53 gólov za anglickú reprezentáciu. Najlepší strelec v histórii manchesterského klubu naposledy viedol DC United v zámorskej MLS, ale po poslednom zápase základnej časti odstúpil.