Horká príchuť Messiho návratu do Ligy majstrov. Miami vypadlo, Alba videl červenú kartu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Horká príchuť Messiho návratu do Ligy majstrov. Miami vypadlo, Alba videl červenú kartu
Messiho mužstvo trofej z Ligy majstrov nezíska.
Messiho mužstvo trofej z Ligy majstrov nezíska.Profimedia
Nádej Interu Miami na zisk ďalšej klubovej trofeje sa rozplynula. Po prehre v druhom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov CONCACAF na ihrisku Monterrey sa tím okolo Lionela Messiho (36) so súťažou rozlúčil.

Po vynechaní úvodného zápasu na domácej pôde pre zranenie stehennej šľachy sa tentoraz Messi predstavil v základnej zostave Miami. Prvý súboj sa na trávniku Chase Stadium skončil rezultátom 2:1 pre mexické mužstvo, Inter tak musel doháňať tesnú stratu.

Argentínsky futbalista sa na dôležitý súboj zahrial ligovým gólom do siete Colorada. Do štatistík sa síce zapísal aj teraz, keď v 85. minúte štvrťfinálovej odvety centrom z priameho kopu asistoval pri gólovej hlavičke Diega Gómeza, ten však už len určil konečnú podobu nelichotivého výsledku. Káder z USA sa tak z tamojšej súťaže pre najlepšie severoamerické, stredoamerické a karibské celky porúča.

Monterrey - Miami 3:1

Pred Messiho gólovou asistenciou na listinu strelcov smerovali tri mená futbalistov Monterrey. Brandon Vazquez po polhodine hry využil chybnú prihrávku brankára Callendera a poslal domácich do vedenia. Hosťujúci gólman zaváhal, loptu poslal priamo na kopačku súpera a ten ho z hranice päťky prekonal.

Inter sa následne snažil zmazať stratu s cieľom obratu a postupu, no deficit z prvého polčasu sa zvýšil v 58. minúte po výstavnom zásahu Berterameho. Na svojho kolegu nadviazal o šesť minút neskôr Gallardo a bolo vymaľované.

Za postupom nenasmerovali Miami ani ďalší bývalí hráči Barcelony ako Busquets, Suárez či Alba. Posledný menovaný navyše v priebehu štyroch minút videl dve žlté karty, pred poslednou 10-minútovkou bol vylúčený a musel predčasne zamieriť do šatne.

Tréner Gerardo Martino sa už skôr vyjadril, že Liga majstrov CONCACAF je hlavnou prioritou Miami. V nej sa však cesta jeho výberu končí a musí sa sústrediť na ligové povinnosti. Svoju pozornosť bude tím smerovať aj na obhajobu MLS Cupu či zisk trofeje MLS Supporters' Shield, ktorá sa udeľuje najlepšiemu celku základnej časti Major League Soccer.