Barcelona sa na postup v Copa del Rey natrápila. Skvelý Greif s nulou, Malorka ide ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona sa na postup v Copa del Rey natrápila. Skvelý Greif s nulou, Malorka ide ďalej
Aktualizované
Greif znova udržal čisté konto.
Greif znova udržal čisté konto.Profimedia
Slovenský brankár Dominik Greif (26) dostal druhýkrát v tejto sezóne šancu v bráne Malorky a čistým kontom pomohol k postupu do osemfinále Copa del Rey. Podobný osud postretol katalánsku Barcelonu, ale tá to na trávniku Barbastrosu nemala vôbec jednoduché. O výsledok sa bála do posledného hvizdu.

Burgos - Malorka 0:3

Greif neinkasoval ani raz, rovnako ako v predošlom stretnutí pohárovej súťaže proti Boiru (4:0). V nedeľu chytil šesť striel na bránu. V prebiehajúcej sezóne nastúpil iba druhýkrát. Podľa Flashscore dostal najlepšie hodnotenie zo všetkých hráčov (8,1). Favorit ale potvrdil svoju pozíciu až koncom zápasu, pretože všetky tri góly strelil v záverečnej polhodine. Pod dva sa podpísal útočník Prats. Jeden strelil a na ďalší prihrával. Malorka svojho súpera v osemfinále, rovnako ako všetky tímy, spozná v pondelok, kedy je na programe žreb.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Barbastro - Barcelona 2:3

Keď Barcelona naposledy proti súperovi z nižšej súťaže vypadla, na trávniku mal dres oblečený súčasný tréner Xavi Hernández. Bolo to v októbri 2004 proti Gramanetu (0:1). V ďalších dvadsiatich troch vystúpeniach "Blaugranas" nezaváhali. Po nedeli pridali dvadsiaty štvrtý zárez, keďže si poradili aj s Barbastrosom. Lenže postup sa nerodil vôbec ľahko. Outsider svoju kožu nepredal lacno. Úvodné dejstvo patrilo Barcelone, ktorá vyslala sedemnásť pokusov, z toho šesť medzi tri žrde. Vyťažila však iba jeden gól, o ktorý sa postaral Fermín Lopez. Mladík z La Masie sa radoval z tretieho zásahu v 19 zápasove v sezóne. Presadil sa v troch rôznych súťažiach (La Liga, Copa del Rey i Liga majstrov).

Po zmene strán síce Raphinha zvýšil na rozdiel dvoch gólov, ale od tej chvíle akoby sa favorit uspokojil. Domáci to vycítili a začali hrýzť. Sebavedomo vyrážali do útoku, čo sa im vyplatilo s naplnením hodiny hry, keď znížili. V ďalších príležitostiach brankára Peňu neprekonali. Naopak, Lewandowski z penalty upokojil svoju lavičku. Aj keď v samom závere pokutový kop premenil Prat, no iba uzatváral rezultát.