Real vyhral na pôde mužstva zo štvrtej ligy, k triumfu ho nasmeroval aktívny Díaz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real vyhral na pôde mužstva zo štvrtej ligy, k triumfu ho nasmeroval aktívny Díaz
Real rozhodol o svojom víťazstve v druhom polčase.
Real rozhodol o svojom víťazstve v druhom polčase.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid sa vo svojom premiérovom vystúpení v tohtoročnom ročníku Copa del Rey trochu zapotili, nakoniec si ale z ihriska Arandiny odviezli víťazstvo a očakávaný postup do ďalšej fázy. Výhru hráčom v bielych dresoch priniesla podarená dvojminútovka, počas ktorej najprv po zákroku na Brahima Díaza (24) premenil nariadenú penaltu Joselu (33), na ktorého len o pár desiatok sekúnd neskôr strelecky nadviazal aj jeho faulovaný kolega.

Arandina - Real Madrid 1:3

Hostia začali stretnutie s oponento zo štvrtej najvyššej súťaže podľa predpokladov a väčšinu času tancovali s loptou okolo vápna súpera. Prvú väčšiu príležitosť mal debutant Güler, ktorého ranu na prednú tyč ale zneškodnil domáci brankár. Turecký mladík pokračoval v dobrom výkone aj naďalej a v 19. minúte si skoro pripísal výstavný gól z priameho kopu, lopta ale nakoniec skončila na ľavej žrdi. Domáci predvádzali po celé prvé dejstvo veľmi sympatickú defenzívnu prácu, ktorá ich nakoniec doviedla k polčasovej remíze.

Po zmene strán však "Los Blancos" zvýšili tempo, čo viedlo k pokutovému kopu v 54. minúte po faule na Díaza. K penalte sa postavil Joselu a strelou do ľavého dolného rohu otvoril skóre. Stačila minúta a faulovaný španielsky stredopoliar zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Dostal sa k odrazenej lopte a tvrdou strelou k pravej žrdi potešil fanúšikov hostí.

V ďalšej stopercentnej šanci zápasu sa ocitol Joselu, ale lopta mu na nie ideálnom ihrisku v poslednej chvíli odskočila a jeho strela išla vysoko nad. V nadstavenom čase skóroval za hostí aj striedajúci Rodrygo, ktorému asistoval výborne hrajúci Díaz. Arandina sa predsa len dočkala čestného gólu, keď si Nacho Fernández za asistencie Ralyho Cabrala nechtiac zrazil loptu do vlastnej siete.