Bilbao zaskočilo Atlético a vyhralo úvodné semifinále, Berenguer napodobnil Ronalda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bilbao zaskočilo Atlético a vyhralo úvodné semifinále, Berenguer napodobnil Ronalda

Bilbao má pred domácou odvetou výhodnú pozíciu.
Bilbao má pred domácou odvetou výhodnú pozíciu.Profimedia
Futbalisti Athleticu Bilbao vyhrali v úvodnom semifinálovom stretnutí na pôde Atlética Madrid 1:0 a vytvorili si lepšiu pozíciu do domácej odvety.

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 0:1

Atlético Madrid postúpilo do semifinále siedmy raz z ostatných jedenástich ročníkov, lenže naposledy boli vo finále v roku 2013, kedy súťaž aj vyhralo. Na štadióne Santiago Bernábeu zdolalo Real Madrid. Bilbao sa medzi štyri najlepšie tímy dostali piatykrát v rade, čo sa mu podarilo len medzi rokmi 1929 a 1933.

Skóre otvoril z penalty Alex Berenguer. Bol to prvý gól, ktorý Atlético v Copa del Rey na domácom štadióne z inkasovalo penalty od februára 2014, kedy sa trafil Cristiano Ronaldo. Zároveň išlo už o 15. presný zásah Athleticu počas prebiehajúcej sezóny pohárovej súťaže. Naposledy ich malo viac v ročníku 2011/12, kedy to bolo 17.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Odveta je na programe 29. februára v Baskicku. V úvodnom semifinále druhej dvojice sa medzi Malorkou a Realom Sociedadom zrodila remíza 0:0, druhýkrát sa stretnú 27. februára. Finále sa uskutoční 6. apríla v Seville na štadióne La Cartuja, kde sa hralo aj pred rokom. Real Madrid vtedy zdolal Osasunu.