Greif s ďalším čistým kontom. Ramos skóroval, ale aj zapríčinil inkasovaný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Greif s ďalším čistým kontom. Ramos skóroval, ale aj zapríčinil inkasovaný gól

Aktualizované
Ramos zažil zaujímavý zápas.
Ramos zažil zaujímavý zápas.Profimedia
Futbalisti Sevilly vyhrali úvodný osemfinálový zápas Copa del Rey a postúpili do štvrťfinále. Táto fáza pokračuje ďalšími stretnutiami, ktoré sú na programe v stredu a vo štvrtok, keď sa odohrá aj madridské derby medzi Realom a Atléticom. Medzi tromi žrďami stál opäť slovenský brankár Dominik Greif (26) a aj tentoraz pomohol Malorke k triumfu.

Getafe - Sevilla 1:3

Sevilla je síce v La Lige len bod od pásma zostupu, ale v pohárovej súťaži postúpila do štvrťfinále. Skóre otvoril Sergio Ramos, pre ktorého to bol piaty zásah v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých obrancov hrajúcich za tímy najvyššej španielskej súťaže a v tímovej tabuľke je lepší iba útočník En-Nesyri (9). 

Bývalý kapitán Realu Madrid však následne zapríčinil inkasovaný gól. Po Mojicovi z Osasuny sa stal iba druhým hráčom klubu La Ligy, ktorému sa to podarilo v jednom stretnutí počas aktuálnej sezóny. Hrdinom sa potom stal 23-ročný útočník Isaac Romero Bernal

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ten sa postaral o dva presné zásahy, pričom hral iba svoj druhý zápas za prvý tím. Po niekoľkých sezónach v béčku debutoval cez víkend v súboji s Alavésom. Keď Sevilla v Copa del Rey vyradila Getafe, tak v posledných dvoch prípadoch vždy celú súťaž vyhrala (2007, 2010).

Útočník domácich Jaime Mata strelil svoj druhý gól v sezóne, znova do siete Sevilly. Podarilo sa mu to aj v polovici decembra pri ligovej výhre 3:0. Tentoraz ale spokojný nemohol byť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Athletic Bilbao - Alavés 2:0

Hrdinom malého baskického derby sa stal dvojgólov útočník Asier Villalibre, ktorý je so šiestimi zásahmi najlepším strelcom tejto sezóny Copa del Rey. Stačili mu na to v podstate tri stretnutia, keďže sa v nich presadil zhodne dva razy. Nastúpil aj do štvrtého duelu, ale iba na deväť minút. Paradoxne, v La Lige sa zatiaľ trafil len raz. 

Tento dvadsaťšesťročný futbalista pritom počas predošlého ročníka hosťoval práve v drese Alavésu. Bilbao od sezóny 2019/20 uspelo 20-krát v Copa del Rey, keď dané kolo malo iba jeden zápas, teda sa nehralo na odvety. Neráta sa do toho neúspešné finále v roku 2021.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Tenerife - Malorka 0:1 pp

V bráne Malorky stál znova Dominik Greif. Šéfa lavičky nesklamal ani tentoraz, keď si v ťažkom dueli udržal čisté konto. Malorčania rozhodli o svojom postupe až v posledných sekundách predĺženia, keď sa presadil Larin. V nominácii nefiguroval stopér Martin Valjent, ktorý je zranený.