Turecký talent Güler debutoval za Real Madrid. Budeme s ním opatrní, hovorí Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turecký talent Güler debutoval za Real Madrid. Budeme s ním opatrní, hovorí Ancelotti

Carlo Ancelotti na Gülera tlačiť nebude.
Carlo Ancelotti na Gülera tlačiť nebude. Reuters
Talentovaný turecký ofenzívny záložník Arda Güler (18) si cez víkend odkrútil dlho očakávanú premiéru za Real Madrid. V rámci Copa del Rey odohral 58 minút proti Arandine a pri výhre 3:1 sa prezentoval solídnym výkonom.

Trenér Carlo Ancelotti po zápase povedal, že na mladíka nechce nijako tlačiť. Turek na svoju premiéru v kráľovskom veľkoklube čakal pol roka, pretože od letného príchodu z Fenerbahce ho ťažili zdravotné problémy. Priestor tak prišiel až v sobotu proti súperovi z tretej ligy. Takmer aj skóroval, ale jeho krásna rana z priameho kopu skončila na žrdi.

Arandina – Real Madrid 1:3

"Počas hodiny na ihrisku sa mu darilo veľmi dobre. Je pre neho veľmi dôležité, aby si zvykol na tím a na našu hru. Postupom času bude zlepšovať fyzickú kondíciu a zlepší sa takisto v nasadení," povedal Ancelotti novinárom.

"V prvom polčase ukázal svoje kvality, ale musíme s ním byť trpezliví. Dôležité je, že sa vrátil. Má osobnosť a charakter, čo je dobré. Disponuje skvelou ľavou nohou, ale práve jeho charakter je dôležitým aspektom, aby sa mu v Reale Madrid darilo," nechal sa počuť skúsený tréner.

Real Madrid teraz cestuje do Saudskej Arábie na španielsky Superpohár, v stredu ho čaká v rámci semifinále Atlético Madrid, následne prípadné finále. V januári sa ale ešte odohrajú dve kolá Copa del Rey a v prípade dobrého žrebu by mohol Güler práve tam zbierať ďalšie skúsenosti.