Real Španielsky pohár neobháji. Ancelottiho mrzela príliš riskantná hra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Španielsky pohár neobháji. Ancelottiho mrzela príliš riskantná hra
Ani pokyny počas predĺženia hráčom k postupu nepomohli.
Ani pokyny počas predĺženia hráčom k postupu nepomohli.TASR
Futbalisti Realu Madrid neobhája svoj vlaňajší titul v Španielskom pohári. Vo štvrtkovom osemfinále nezvládli derby s mestským rivalom Atléticom, ktorému podľahli 2:4 po predĺžení. Súboj sa v riadnom hracom čase skončil 2:2. Tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti (64) mal z výkonu dobrý pocit, ako chybu označil riskantnú hru svojho tímu.

Atlético Madrid - Real Madrid 4:2 po predĺžení

Real pritom minulý týždeň vyhral španielsky Superpohár, v ktorom zdolal Barcelonu v El Clásicu jednoznačne 4:1. V semifinále turnaja vo formáte "final four" v Saudskej Arábii navyše narazili práve na Atlético a vyhrali 5:3 po predĺžení po remíze 3:3 v riadnom hracom čase. Vo štvrtok neviedol ani raz a dvakrát vyrovnával skóre.

"Hrali sme kompaktne, vyrovnane a veľmi bojovne proti silnému súperovi. Odchádzame s dobrým pocitom, ale nie sme šťastní. Skúsili sme všetko. Hrali sme dobrý zápas, no to aj súper," povedal Ancelotti na pozápasovej tlačovej konferencii.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Kormidelník odpovedal aj na otázku ohľadom únavy svojich hráčov. V priebehu pätnástich dní absolvovali päť stretnutí, dve z toho na Arabskom polostrove.

"Neviem, nemyslím si, že je to problém. Sú chvíle, keď máte stretnutie pod kontrolou a nemusíte silou mocou hrať. Máme veľmi kvalitných mladých hráčov, ktorí sa to snažia robiť. Niekedy to však nie je potrebné. Prehrali sme, lebo sme zbytočne riskovali," vysvetlil Ancelotti.

Poukázal aj na chybu Viníciusa Juniora, ktorá viedla k prieniku Antoina Griezmanna a víťaznému gólu z uhla v 100. minúte. Ešte v mixzóne potvrdil, že v nadchádzajúcom ligovom súboji proti Almeríi dostane v bráne prednosť Kepa Arrizabalaga na úkor Andrija Lunina.

"Mohli sme hrať lepšie, keď bol stav vyrovnaný. Nemali sme na to tak tlačiť a tlačili sme. Máme mladý tím, to je kľúčový problém," zhrnul Ancelotti. Atlético sa stretne v boji o semifinále so Sevillou.