Semifinále po siedmich rokoch. Atlético doplnilo najlepšiu štvoricu Copa del Rey

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinále po siedmich rokoch. Atlético doplnilo najlepšiu štvoricu Copa del Rey

Memphis Depay sa ukázal ako zlatý žolík trénera Simeoneho.
Memphis Depay sa ukázal ako zlatý žolík trénera Simeoneho.AFP
Po Reale Sociedad, Malorke a Bilbau sa vo štvrtok rozhodlo aj o poslednom - štvrtom semifinalistovi Kráľovského pohára. Stali sa ním futbalisti Atlética Madrid, ktorým na postup stačil jediný zásah. Po zmene strán sa oň postaral striedajúci Memphis Depay (29).

Atlético Madrid - Sevilla 1:0

Všetko mohlo byť pokojnejšie, lenže v 26. minúte sa pri zahrávaní penalty Antoine Griezmann pošmykol a v kľúčový moment zlyhal. Neskôr sa síce dokázal presadiť strelecky, ale presný zásah mu zmarilo ofsajdové postavenie. A tak prežíval Diego Simeone na lavičke muky. Sevilla sa nevzdávala a chcela využiť každé zaváhanie. Andalúzania nevyužili ani jedno. Naopak, v 66. minúte sa na trávnik dostal Depay v sedemdesiatej deviatej zužitkoval pred bránou prácu Correu. 

V poradí 23. pohárové vystúpenie medzi oboma tak zvládlo Atlético, ktoré si pripísalo deviaty triumf. Futbalisti Sevilly majú na konte desať. "Los Colchoneros" si zahrajú semifinále Copa del Rey premiérovo od ročníka 2016/17, keď vyradili Barcelonu. Finále domáceho pohára zažili naposledy v sezóne 2012/13.