Marcelo sa teší, Cavani smúti. Fluminense prvýkrát ovládlo Copa Libertadores

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Marcelo sa teší, Cavani smúti. Fluminense prvýkrát ovládlo Copa Libertadores

John Kennedy oslavoval svoj druhý gól a videl za to červenú kartu.
John Kennedy oslavoval svoj druhý gól a videl za to červenú kartu.AFP
Fluminense v divokom finále využilo výhodu domáceho prostredia a premiérovo vyhralo Copa Libertadores. Brazílčania z Ria de Janeiro v sobotu na legendárnom štadióne Maracanã zdolali Bocu Juniors 2:1 po predĺžení, čo znamená, že ich argentínsky súper prišiel o možnosť vyrovnať Independiente (7) v počte triumfov. Na konte ich má stále šesť.

Fluminense medzitým využilo svoje druhé finále od roku 2008 na to, aby si zabezpečilo historické víťazstvo - a môže za to vďačiť Argentínčanovi Germanovi Canovi, ktorý strelil otvárací gól. 35-ročný útočník sa presadil až trikrát aj v semifinálovom dvojzápase s Internacional Porto Alegre. Cano skóroval v aktuálnom ročníku súťaže celkovo 13-krát.

Keďže Fluminense bolo po prestávke čoraz pasívnejšie, Luis Advincula vyrovnal a Boca Juniors a dotiahla zápas do predĺženia. V nadstavenom čase poslal Brazílčanov opäť do vedenia John Kennedy, ktorý si v eufórii roztrhol dres a dostal žltú kartu. Krátko nato bol však vylúčený aj Frank Fabra z tímu Bocy.

Jednou z výrazných tvárí zisku titulu bol ľavý obranca Marcelo, ktorý s Realom Madrid päťkrát vyhral Ligu majstrov a teraz opäť hrá za svoj chlapčenský tím. Na strane argentínskeho veľkoklubu je v Európe známy najmä Edinson Cavani. Uruguajský veterán, ktorý kedysi úspešne pôsobil v SSC Neapol a Paris St Germain, sa v lete po 16 rokoch strávených v Taliansku, Francúzsku, Anglicku a Španielsku vrátil do Južnej Ameriky. V sobotu bol po 78 minútach vystriedaný a o dve minúty neskôr opustil ihrisko aj Marcelo.