Inzaghi s Gyömbérom naložili Pirlovej Sampdorii, Suslov v základe Hellasu Verona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Inzaghi s Gyömbérom naložili Pirlovej Sampdorii, Suslov v základe Hellasu Verona
Suslov (vľavo) nezabránil prehre svojho tímu.
Suslov (vľavo) nezabránil prehre svojho tímu.Profimedia
Keďže európske súťaže majú tento týždeň pauzu, vo viacerých krajinách sa k slovu dostali národné pohárové stretnutia. V Coppa Italia sme videli aj vystúpenia slovenských futbalistov.

Salernitana - Sampdoria 4:0

Duel bol pikantný aj z dôvodu, že na lavičkách oboch tímov sedeli ikony talianskeho futbalu. Na strane domácich Filippo Inzaghi, hostí viedol do boja Andrea Pirlo. Mužstvá spájal aj menej lichotivý fakt - vo svojich súťažiach sú od začiatku ročníka namočené v záchranárskych prácach. Salernitana okupuje v Serii A poslednú 20. priečku, zatiaľ čo Sampdoria je v druhej najvyššej súťaži na 17. mieste.

Tradičný klub, ktorý v minulej sezóne zostúpil z najvyššieho poschodia "Calcia" a sužujú ho finančné problémy, bol v stretnutí outsiderom. Domáci po celý čas kontrolovali tempo hry, v prvom dejstve skórovali dvakrát a po zmene strán pridali rovnaký počet zásahov. Zaskvel sa hlavne dvojgólový Francúz Loum Tchaouna. Na blížiace sa ligové súboje sa tak naladili najlepším možným spôsobom. Celý zápas v drese tímu zo Salerna odohral aj slovenský obranca Norbert Gyömbér.

Gyömbér patril podľa hodnotenia Flashscore k najlepším na trávniku.
Gyömbér patril podľa hodnotenia Flashscore k najlepším na trávniku.Flashscore

Bologna - Hellas Verona 2:0

Stretnutie dvoch prvoligových celkov zvládla s prehľadom Bologna, za ktorú sa v druhom polčase strelecky presadil Sydney van Hooijdonk, syn známeho Pierra, niekdajšej stálice Feyenoordu. Hostia dohrávali od 73. minúty po vylúčení Serdara v desiatich a potvrdili tak slabú formu z úvodu sezóny. V základnej zostave Hellasu nastúpil Tomáš Suslov, ktorého v 67. minúte na trávniku vystriedal Riccardo Saponara. Druhý Slovák Ondrej Duda nebol ani na lavičke náhradníkov.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore