Juventus nemá formu. V semifinále s Interom potrebujeme aj priazeň šťasteny, tvrdí Allegri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus nemá formu. V semifinále s Interom potrebujeme aj priazeň šťasteny, tvrdí Allegri
Kouč Juventusu neprežíva ideálne obdobie.
Kouč Juventusu neprežíva ideálne obdobie.Profimedia
Turínsky gigant v poslednom čase zaznamenal na domácej scéne niekoľko prehier a horšie obdobie sa bude snažiť zažehnať v súboji s Interom Miláno v odvete semifinálovej fázy Talianskeho pohára. Kouč "starej dámy" Massimiliano Allegri (55) upozorňuje, že na úspech bude potrebné vynaložiť všetky sily.

V minuloročnom finále prehralo "Juve" s Interom 4:2 po predĺžení a bude sa snažiť o revanš.

"Musíme sa pripraviť s pokojom a túžbou po odvete, aby sme dosiahli taký dôležitý cieľ, akým je finále Coppa Italia. Ak nám bude priať šťastie, uspejeme, v opačnom prípade budeme Interu tlieskať," povedal Allegri v utorok novinárom.

Kormidelník "Bianconeri" dúfa, že sa vyhne opakovaniu vyhroteného prvého zápasu (1:1), ktorý vyústil do troch červených kariet a stretu na ihrisku hneď po záverečnom hvizde. Hovoril aj o zdravotnom stave svojich zverencov.

"Zajtra musí byť zápas pokojný, všetko snáď pôjde hladko, pretože v konečnom dôsledku je to futbal. Kean je mimo hry, veríme, že sa vráti približne o desať dní. Čo sa týka Milika, Chiesu a Di Maríu, rozhodnem sa, či budú hrať všetci traja alebo len dvaja z nich, pretože potrebujem aj náhradníkov. V bráne bude určite Perin, Vlahovič si na tréningu podvrtol členok, takže pravdepodobne nenastúpi."

Klub napriek trojzápasovej šnúre prehier v Serii A minulý týždeň poskočil zo siedmeho na tretie miesto po odvolaní sa proti 15-bodovému odpočtu. Dostal sa aj do semifinále Európskej ligy, kde sa stretne s rekordným šesťnásobným víťazom Sevillou.

Allegri sa vyhol otázkam o svojej budúcnosti a povedal, že sa sústredí na to, aby túto sezónu ukončil na vysokej úrovni. "Je potrebné začať opäť víťaziť. Musíme mať predstavy o budúcej sezóne, do konca aktuálneho ročníka ostáva mesiac. Hlavné je, aby sme sa v lige a v pohári umiestnili čo najlepšie."

Víťazi stredajšieho zápasu sa 24. mája na Stadio Olimpico stretnú vo finále Coppa Italia s Fiorentinou alebo Cremonese. Fiorentina vedie po prvom zápase v Cremone 2:0.

Prehľad zápasu Inter - Juventus