Verona s Dudom nestačila na Juventus, Inter bez Škriniara na Fiorentinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Verona s Dudom nestačila na Juventus, Inter bez Škriniara na Fiorentinu
Aktualizované
Radosť hráčov Atalanty.
Radosť hráčov Atalanty.
Profimedia
Futbalisti Atalanty Bergamo zvíťazili v zápase 28. kola Serie A na ihrisku US Cremonese 3:1. V druhom vystúpení zaváhal na domácom trávniku milánsky Inter, keď nestačil na Fiorentinu. V poslednom sobotnom súboji prehrala Verona na ihrisku Juventusu.

US Cremonese - Atalanta Bergamo 1:3 (0:1)

Góly: 56. Ciofani (z 11 m) – 44. de Roon, 72. Boga, 90.+3 Lookman

Atalanta vyhrala druhé kolo za sebou. S posledným celkom Cremonese si na trávniku hravo poradila. V prvom dejstve ju v samom závere poslal do vedenia de Roon. Po zmene strán domáci dokázali z penalty vyrovnať, ale nebolo im to nič platné, pretože v záverečnej dvadsaťminútovke sa hráči Atalanty presadili ešte dvakrát. Svoj trinásty presný zásah strelil v nadstavenom čase Lookman. Hostia sa vďaka triumfu dostali v priebežnej tabuľke na 5. miesto, ktoré zaručuje účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Domáci sú na poslednej 20. priečke znamenajúcej zostup do nižšej súťaže.

Inter Miláno - AC Fiorentina 0:1 (0:0)

Gól: 53. Bonaventura

Slovenský obranca Milan Škriniar chýbal na zápasovej súpiske domácich pre zranenie chrbta. Inter sa mohol ujať vedenia v 21. minúte, keď Henrich Mchitarjan prenikol po pravom krídle. Prešiel cez dvoch brániacich hráčov, no jeho strelu zneškodnil Pietro Terracciano. Hostia si vypracovali v prvom polčase takisto niekoľko sľubných príležitostí, ale neboli úspešní.

Zápasová štatistika.
Flashscore

Po zmene strán sa domáci útočník Romelu Lukaku ocitol v stopercentnej šanci, Alessandro Bastoni mu prihral z ľavej strany, ale belgicky útočník netrafil dobre loptu. Fiorentina udrela po rohovom kope, hlavičku Arthura Cabrala ešte brankár Andre Onana vyrazil, no Giacoma Bonaventura z dorážky dostal loptu do siete. "Nerazzurri" z tretieho miesta zaostávajú za suverénnym lídrom z Neapola už o 21 bodov. Na druhú priečku, ktorá patrí Laziu Rím, strácajú dva body, ale majú na svojom konte o zápas viac.

Juventus Turín - Hellas Verona 1:0 (0:0)

Gól: 56. Kean

Juventus ďalšími tromi bodmi vytvoril tlak na svojich súperov v európskych pohároch. Duel mal takmer identický priebeh ako jesenný súboj, Kean prekonal poctivo brániaceho súpera jediným gólom po zmene strán. Bianconeri vďaka jeho zásahu oslávili piate víťazstvo v súťaži za sebou, zatiaľ čo Verona zostala "uviaznutá" na 18. zostupovom mieste. Za hostí odohral celý zápas Ondrej Duda.