Juventus v pohári strelecky explodoval, odniesla si to Gyömbérova Salernitana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus v pohári strelecky explodoval, odniesla si to Gyömbérova Salernitana

Turínčania na trávniku dominovali.
Turínčania na trávniku dominovali.Profimedia
Futbalisti turínskeho Juventusu postúpili do štvrťfinále Coppa Italia vo veľkom štýle. Na domácej pôde rozstrieľali Salernitanu s Norbertom Gyömbérom (31) vysoko 6:1.

Juventus - Salernitana 6:1

"Stará dáma" dýcha v najvyššej súťaži na krk vedúcemu Interu, počas sezóny sa však prezentuje pragmatickým futbalom, ktorý veľa ofenzívnej parády neponúka. Allegriho zverenci ale v osemfinále pohára ukázali inú stránku, hoci po 59 sekundách prehrávali, keď sa presadil Chukwubuikem Ikwuemesi.

Z pohľadu Juventusu išlo o najrýchlejšie inkasovaný zásah vo všetkých súťažiach od augusta 2017, keď po osemnástich sekundách hry zaznamenal vlastný gól Miralem Pjanič. Následne sa však favorit otriasol a drvivým obratom v réžii troch hráčov talianskej národnosti skóre otočil. Všetko odštartovala presná rana Fabia Mirettiho.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Gólom a asistenciou sa prezentoval obranca Andrea Cambiaso, takéto štatistiky v pruhovanom drese naposledy zo zadákov v jednom stretnutí zaznamenal pred šiestimi rokmi Daniele Rugani, ktorý zhodou okolností po zmene strán zvyšoval na 3:1. Po vlastnom zásahu Bronna ešte zaúradovala dvojica mladíkov Yildiz - Weah.

Mužstvo zo Salerna tak iba vyrovnalo svoj historicky najlepší pohárový výkon, zatiaľ čo domáci oslavujú už 17. postup do štvrťfinále pohára za sebou. Slovák Norbert Gyömbér nastúpil za hostí od začiatku druhého polčasu.