Očakávalo sa, že vyhráme. Beriem za to zodpovednosť, vraví po vypadnutí z pohára Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Očakávalo sa, že vyhráme. Beriem za to zodpovednosť, vraví po vypadnutí z pohára Tuchel
Tuchel musel po triumfe nad BVB prehltnúť prehru s Freiburgom.
Tuchel musel po triumfe nad BVB prehltnúť prehru s Freiburgom. AFP
Bayern v utorok prehral vo štvrťfinále Nemeckého pohára s Freiburgom 1:2 a tréner Bavorov Thomas Tuchel (49) neskrýval sklamanie.

"Dostali sme dva góly z dvoch striel na bránu," posťažoval sa po dueli bývalý tréner Chelsea. Tuchel ale svojich hráčov nechcel obviňovať.

"V zápase sme mali niekoľko veľmi dobrých pasáží, ale nedokázali sme to udržať konzistentne. V konečnom dôsledku je to naša vlastná chyba. Očakávalo sa od nás víťazstvo. Spolu vyhrávame a spolu prehrávame. Zodpovednosť ale teraz leží na mne," hľadal príčiny neúspechu kouč Bayernu.

Prehľad zápasu Bayern - Freiburg 1:2

"Je to veľmi trpké a nie je ľahké to analyzovať. Neodohrali sme zlé stretnutie. Chýbala nám efektivita pri strieľaní gólov a finálnych prihrávkach. Vždy nám chýbali jeden-dva centimetre, hravosť a viera, že akcie skutočne vyjdú," hneval sa Thomas Müller.

Lucas Höler bol naopak nadmieru spokojný. "Pred penaltou som si povedal, že musím využiť krátky nábeh a vystreliť vľavo hore. Od začiatku sme boli v hre, mali sme dobrú taktiku a dobrý pocit," hodnotil autor víťazného gólu z 95. minúty.

So svojím spoluhráčom súhlasila aj ďalšia dôležitá postava zápasu Nicolas Höfler, ktorému sa podarilo zásahom na 1:1 vrátiť Freiburg do hry. "Pracovali sme mimoriadne tvrdo. Bolo vidieť, že sme to naozaj chceli," uviedol Höfler. "Tento gól by som dal na prvého miesto," mal jasno o dôležitosti streleného gólu.

"Potrebovali sme aj trochu šťastia, ale bránili sme urputne a dobre," poznamenal tréner Christian Streich, ktorý je na lavičke Freiburgu od roku 2012.