Haalandovi na materskom klube záleží, zaplatí stovky lístkov na vlak pre fanúšikov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haalandovi na materskom klube záleží, zaplatí stovky lístkov na vlak pre fanúšikov

Haaland ukázal, že mu na jeho materskom klube záleží.
Haaland ukázal, že mu na jeho materskom klube záleží.PAP
Nórsky útočník Manchestru City Erling Haaland (23) zaplatí niekoľko stoviek lístkov na vlak pre fanúšikov svojho materského klubu Bryne FK, ktorý bude v sobotu bojovať v baráži so Start IK z Kristiansandu o postup do najvyššej nórskej ligy.

Lístky zo Stavangeru do 230 kilometrov vzdialeného Kristiansandu na západe Nórska a späť stoja 60 eur. Futbalista, ktorý je odchovancom FK Bryne, poslal klubu prázdny šek na pokrytie cestovných nákladov pre fanúšikov, aby mohli tak dôležité stretnutie navštíviť osobne.

"Pri súčasnej inflácii a dramatickom náraste cien všetkých tovarov a služieb v Nórsku je Erlingova pomoc neuveriteľná. Vďaka nemu budeme mať toľko fanúšikov, koľko ich bude chcieť prísť na štadión v Kristiansande," - uviedol marketingový riaditeľ Bryne Bjoern Hagerud Roeken pre televízny kanál TV2.

Zatiaľ sa do takzvaného "Haalandového vlaku" za niekoľko hodín prihlásilo 200 ľudí, ale ako zdôraznil Roeken, môže ich byť až 500 a Haaland zaplatí za všetkých. Na nástupišti nezostane nikto.

Víťaz zápasu Start IK - Bryne FK sa v semifinále play-off stretne s Kristiansund BK na severe Nórska - v tomto prípade už bude vzdialenosť 730 kilometrov a lístky sú viac ako dvakrát drahšie, ale Haaland povedal, že bude naďalej pomáhať pri preprave fanúšikov "svojho milovaného klubu". Mužstvo Bryne FK hralo v Eliteserien naposledy v roku 2003.

Dvadsaťtriročný Haaland začal svoju kariéru v juniorských výberoch Bryne FK a v sezónach 2016-2017 hral v prvom tíme klubu. Neskôr prestúpil do Molde FK, potom v roku 2019 do Red Bull Salzburg, o rok neskôr do Borussie Dortmund a od júla 2022 hrá za Manchester City.