Kontroverzný zápas sa dohral bez divákov, Hancko pri výhre Feyenoordu nad Ajaxom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kontroverzný zápas sa dohral bez divákov, Hancko pri výhre Feyenoordu nad Ajaxom
V dohrávke derby sa víťaz nezmenil.
V dohrávke derby sa víťaz nezmenil.Profimedia
V dohrávanom zápase holandskej ligy medzi Ajaxom Amsterdam a Feyenoordom Rotterdam sa zrodilo víťazstvo hostí. V amsterdamskej aréne dokončili v stredu 35 minút za zatvorenými dverami. Najslávnejšie derby v krajine "De Klassieker" nedohrali v nedeľu po tom, čo domáci fanúšikovia niekoľkokrát nahádzali na ihrisko pyrotechniku.

Ajax - Feyenoord 0:4

Ajax prehrával už do polčasu 0:3 a rozhodca po niekoľkých prerušeniach duel krátko po štarte druhej polovice definitívne zrušil. V Amsterdame pokračovali škaredé scény aj po ukončení stretnutia. Členovia tvrdého jadra vo veľkom zaútočili na hlavnú bránu štadióna a bojovali s poriadkovou políciou, ktorá použila slzný plyn.

KNVB v pondelok rozhodol na základe odporúčania, že v takýchto prípadoch by sa malo rozhodnúť na ihrisku a zápas by sa mal konať čo najskôr. Zostávajúci čas sa teda dohral v strede týždňa. Stredajších 35 minút odohral aj slovenský reprezentant Dávid Hancko, ktorý figuroval v základnej zostave Feyenoordu už počas víkendu. Leo Sauer sedel na lavičke náhradníkov.

Jediným strelcom zvyšnej časti duelu sa stal Santiago Tomás Giménez, týmto zásahom skompletizoval svoj hetrik, ktorého základy postavil v nedeľu. Hostitelia nezaznamenali ani čestný úspech a tri body z derby putovali jednoznačne na stranu rivala.

Rekordný holandský šampión Ajax je v kríze, v úvodných štyroch dueloch získal päť bodov a patrí mu 14. priečka v tabuľke. Je to jeho najhorší štart od sezóny 1964/65.

Tabuľka Eredivisie
Tabuľka EredivisieFlashscore