Legenda v úlohe spasiteľa. Pomocnú ruku má Ajaxu podať Louis van Gaal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Legenda v úlohe spasiteľa. Pomocnú ruku má Ajaxu podať Louis van Gaal
Van Gaal bol od svojho odchodu z funkcie manažéra holandskej reprezentácie nezamestnaný.
Van Gaal bol od svojho odchodu z funkcie manažéra holandskej reprezentácie nezamestnaný.Reuters
Ajax Amsterdam zamestnal svojho bývalého trénera Louisa van Gaala (72) ako poradcu, uviedol v utorok holandský klub, ktorý sa snaží ukončiť sériu neuspokojivých výsledkov.

Ajax je v tabuľke 18-člennej Eredivisie na 15. mieste a okrem úvodného kola nevyhral ani jeden zápas napriek tomu, že na nových hráčov minul viac ako 100 miliónov eur. Tím skončil v minulej sezóne na treťom mieste a prvýkrát po 13 sezónach sa mu nepodarilo kvalifikovať do Ligy majstrov.

Van Gaal ako hlavný tréner amsterdamského tímu vyhral v rokoch 1991 až 1997 tri ligové tituly a Ligu majstrov 1995. "Chcem pomôcť Ajaxu, rád by som doň vniesol svoje futbalové znalosti. Musíme opäť nájsť cestu nahor" uviedol Holanďan vo svojom vyhlásení. 

Minulý týždeň vedenie prepustilo svojho futbalového riaditeľa Svena Mislintata, ktorý bol vymenovaný len v máji 2023. Urobilo tak v snahe potlačiť nepokoje v klube a jeho okolí v dôsledku nedostatočných výsledkov.

Mislintatovo odvolanie prišlo niekoľko hodín po tom, ako musel byť domáci zápas proti Feyenoordu prerušený, keď fanúšikovia za stavu 0:3 začali s výtržnosťami. Ajax v dohrávke inkasoval ešte raz a z derby si odniesol debakel.

Prerušený bol aj duel na pôde RKC Waalwijk - niekoľko minút pred koncom nebol domáci brankár Etienne Vaessen po zrážke s protihráčom schopný pokračovať, museli ho oživovať. Ajax v tej chvíli viedol 3:2.

Van Gaal počas svojej 30-ročnej trénerskej kariéry pôsobil na lavičkách Barcelony, Bayernu Mníchov či Manchestru United a s holandskou reprezentáciou skončil tretí na majstrovstvách sveta 2014. Priaznivci veria, že klubu podá potrebnú pomocnú ruku.