Nová metla dobre metie. Ajax sa dočkal prvého víťazstva od augusta a odlepil sa z dna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nová metla dobre metie. Ajax sa dočkal prvého víťazstva od augusta a odlepil sa z dna
Radosť hráčov Ajaxu. Vyhrali po viac ako dvoch mesiacoch.
Radosť hráčov Ajaxu. Vyhrali po viac ako dvoch mesiacoch.Profimedia
Futbalisti Ajaxu Amsterdam vyhrali svoj prvý zápas po príchode trénera Johna van 't Schipa (59) po viac ako dvoch mesiacoch. V dohrávke 3. kola holandskej ligy zdolal krízou zmietaný veľkoklub ďalší tím z dna tabuľky Volendam 2:0 a odrazil sa mimo zónu zostupu.

Ajax - Volendam 2:0

Ajax vyhral prvýkrát od 28. augusta, keď v poslednom predkole Európskej ligy zvíťazil 4:1 nad Ludogorcom. Potom prišla séria desiatich zápasov bez výhry vrátane siedmich prehier. V októbri klub prepustil Mauricea Steijna a až začiatkom tohto týždňa oznámil príchod van 't Schipa. Nový tréner prevzal tím na chvoste tabuľky, kde sa slávny klub ocitol po piatich ligových prehrách za sebou.

Premiéra európskeho šampióna z roku 1988 sa vydarila, hoci diváci čakali na gól proti súperovi na domácom štadióne takmer hodinu. Steven Bergwijn skóroval a anglický útočník Chuba Akpom pridal tesne pred koncom poisťovací gól na druhé ligové víťazstvo v sezóne a prvé od 12. augusta v lige. V porovnaní s ostatnými súpermi má Ajax ešte jeden zápas k dobru.