Van 't Schip má dostať Ajax z krízy, európsky šampión z roku 1988 naposledy viedol Grécko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Van 't Schip má dostať Ajax z krízy, európsky šampión z roku 1988 naposledy viedol Grécko
John van 't Schip naposledy viedol grécky národný tím.
John van 't Schip naposledy viedol grécky národný tím.Profimedia
Tréner John van 't Schip (59) sa pokúsi vyviesť Ajax z neutešenej situácie. Amsterdamský klub, ktorý prvýkrát vo svojej histórii klesol na posledné miesto holandskej Eredivisie, sa cez víkend dohodol na podmienkach spolupráce s majstrom Európy z roku 1988 a v pondelok všetko oficiálne potvrdil.

Van 't Schip mal pôvodne nastúpiť do klubu ako poradca, ale nakoniec prevezme funkciu hlavného trénera. Podpísal zmluvu do konca sezóny. Bývalý holandský reprezentant by mal prvýkrát viesť Ajax vo štvrtok proti Volendamu.

Ako hráč získal s klubom štyri tituly a vyhral Pohár UEFA a Pohár víťazov pohárov. V roku 2009 viedol slávny tím ako dočasný tréner a predtým bol aj asistentom a trénerom rezervného a mládežníckeho tímu.

V minulosti pôsobil aj v Melbourne, Guadalajare, Twente a Zwolle. Naposledy Van 't Schip viedol v rokoch 2019 až 2021 grécku reprezentáciu, kde skončil po neúspešnej kvalifikácii na majstrovstvá Európy.

V Ajaxe bude mať za úlohu vyviesť tím z krízy. Najúspešnejší holandský tím prehral v nedeľu na pôde vedúceho PSV 2:5 a po piatej prehre za sebou klesol na dno 18-člennej tabuľky. V porovnaní s väčšinou svojich súperov však odohral o dva zápasy menej a ak sa mu podarí dohrávky zvládnuť, môže poskočiť na deviate miesto.

Holandský veľkoklub je v lige posledný.
Holandský veľkoklub je v lige posledný.Livesport