Na Ajax sadla deka. Po ďalšej porážke v rade prepísal neslávny rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na Ajax sadla deka. Po ďalšej porážke v rade prepísal neslávny rekord
Holandský gigant nevie nabrať dych.
Holandský gigant nevie nabrať dych.AFP
Ajax Amsterdam prvýkrát v histórii neokúsil chuť víťazstva v ôsmich po sebe idúcich zápasoch a v tabuľke Eredivisie klesol na 17. miesto. Prehra 3:4 s Utrechtom ešte viac prehĺbila krízu amsterdamského klubu, ktorý bude budúci víkend hostiť vedúci PSV Eindhoven.

Bez športového riaditeľa, predsedu a vedenia. Maurice Steijn nejakým zázrakom stále vedie slávny Ajax, ale hlavne preto, že momentálne nie je nikto, kto by ho mohol vyhodiť. Tréner nedokáže nájsť recept na ťažkú situáciu, ale určite nie je jediným vinníkom krízy klubu.

V šialenom zápase domáci otvorili skóre až tesne pred prestávkou zásluhou Ryana Flaminga. Po návrate zo šatní sa očakávalo, že hostia odpovedia, ale boli to hostitelia, ktorí v 48. minúte opäť skórovali zásluhou Van der Hoorna.

Odpoveď napokon prišla dvojnásobná, Borna Sosa asistoval pri dvoch góloch Hlynssona v priebehu troch minút, ktoré vrátili Ajax do zápasu. Gól Steva Bergwijna z pokutového kopu otočil vývoj zápasu na stranu amsterdamského klubu, ale slnko svietilo len krátko.

Toornstra v 71. minúte opäť vyrovnal a v 90. minúte Oscar Fraulo potvrdil víťazstvo Utrechtu, ktorý predbehol súpera v tabuľke a odlepil sa z dna. Ajax je predposledný a spoznáva nové dno.