Zápas Ajaxu sa znovu nedohral. Brankár Waalwijku bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zápas Ajaxu sa znovu nedohral. Brankár Waalwijku bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí
Aktualizované
Etienne Vaessen bol oživený na ihrisku.
Etienne Vaessen bol oživený na ihrisku.Profimedia
Zápas holandskej futbalovej ligy medzi Waalwijkom a Ajaxom bol v závere predčasne ukončený pre vážny stav domáceho brankára Etienna Vaessena (28), ktorého museli oživovať priamo na ihrisku. Brankár skolaboval po zrážke s útočníkom hostí Brianom Brobbeym.

Waalwijk - Ajax 2:3 (prerušené)

Vaessen zostal nehybne ležať na ihrisku v 84. minúte po tom, čo vybehol na malé vápno proti lopte, ktorú si hráč Ajaxu predkopol príliš dopredu. Hráči Waalwijku okamžite začali gestikulovať smerom k lavičke, aby privolali pomoc.

Vaessena niekoľko minút oživovali na ihrisku, kde hráči a zdravotníci rozprestreli deky a fólie, aby naňho nebolo vidieť. Potom bol gólman na nosidlách odnesený z ihriska. Futbalisti oboch tímov boli viditeľne otrasení a v očiach mali slzy. Prerušený duel rozhodca, pochopiteľne, predčasne ukončil. Ajax viedol 3:2.

Počas prevozu do nemocnice sa Vaessen prebral. Uviedol to generálny manažér klubu Frank van Mosselveld.

"Etienne bol chvíľu mimo. Veľká pochvala lekárom, ktorí okamžite začali s resuscitáciou. Pre ľudí okolo to bol šok, pretože si okamžite myslíte, že ide o problém so srdcom. Teraz to tak nevyzerá," povedal van Mosselveld.

"Keď ho odnášali z ihriska, Etienne bol opäť pri vedomí, ale nevedel, kde je. Samozrejme, že vás to nesmierne ovplyvní. Bol to dosť veľký šok," dodal manažér Waalwijku.