Úspešná sobota Slovákov v Holandsku, Sauer prepisuje štatistiky Feyenoordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Úspešná sobota Slovákov v Holandsku, Sauer prepisuje štatistiky Feyenoordu
Sauer svojím výkonom opäť zaujal.
Sauer svojím výkonom opäť zaujal.Profimedia
Feyenoord Rotterdam pokračuje v naháňačke o majstrovský titul. Úradujúci holandský šampión v sobotu deklasoval Vitesse 4:0 a na ihrisku sme videli aj dvojicu slovenských futbalistov.

Feyenoord - Vitesse 4:0

Feyenoord odštartoval tohtoročný ligový maratón dvomi remízami, následne však prepol na vyšší rýchlostný stupeň a po súboji s Vitesse ťahá už sedemzápasovú víťaznú šnúru. Sobotný duel so štrnástym tímom tabuľky mali domáci od úvodného hvizdu jasne vo svojich rukách.

V siedmej minúte otvoril skóre Calving Stengs a ešte v druhom dejstve zvýšil vedenie Santiago Giménez, ktorý strelil gól už v ôsmom ligovom stretnutí v rade. Takýto husársky kúsok sa mu podaril druhýkrát v kariére, čo z neho robí tretieho hráča v histórii Eredivisie s podobným počinom, po Corovi van der Gijpovi (3x) a Johanovi Cruijffovi (2x).

Hodnotenie základných zostáv oboch tímov.
Hodnotenie základných zostáv oboch tímov.Flashscore

V základnej zostave nastúpil aj čoraz ospevovanejší Dávid Hancko, ktorý odohral celý duel, patril medzi opory zadných radov a vyslúžil si štatistické hodnotenie 7.5. V 66. minúte sa dostal na ihrisko aj mladý Leo Sauer, ktorý vystriedal autora prvého zásahu Stengsa. Jeho veľká chvíľa prišla v 85. minúte, keď do hĺbky veľkého vápna prihral Antonimu Milambovi a ten loptu poslal presne k pravej žrdi gólmana hostí. Uzavrel tak na 4:0.

Spolupráca dvoch mladíkov sa môže vnímať aj ako "hudba budúcnosti". 17-ročný Sauer a jeho o rok starší kolega Milambo sú od roku 2013 najmladšou dvojicou, ktorá sa v drese Feyenoordu postarala o gól. Tonny Vilhena vtedy prihrával Jeanovi-Paulovi Boëtiusovi.